Resguide till Gujarat

Fakta

Top
Lokalt namn
Gujarat
Invånare
64.700.00

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att besöka staten är från oktober till mars.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 15.30 i Gujarat. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 16.30 i Gujarat.

Kultur och underhållning

Det finns en del festivaler i staten året runt, ett par av dem är: Bhavnath Fair I Ginar Hill, en festival med folkmusik och dans och hålls i januari eller februari. Rann Festival i Bhuj, en festival för hantverk och kultur, som hålls i februari eller mars. Janmashtami, som hålls i Dwarka i augusti eller september firar Krishnas födelsedag.

Övernattning / Hotell

Top
I de större städerna i staten finner man allt från billiga vandrarhem och gästhus till dyrare hotell. I de mindre städerna finns det vanligtvis en handfull billiga/mellanklass hotell eller gästhus. Det är vanligen inte ett problem att finna ett övernattningsställe. Beställ hotell i Gujarat här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många autorickshaws i de lite störretäderna. De har ofta taxameter men man skall vanligen be chaufförerna om att använda den, annars kör de utan.

Övrig transport

Det kör bussar i de större städerna, och samtidigt kör det bussar mellan städerna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.