Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Isla de Margarita

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Isla de Margarita
Invånare
330.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det mesta regnet faller från november till januari, och temperaturen ändrar sig inte mycket under året. Det är många turister hela året, men speciellt under jul, påsk och under augusti är det svårt att komma till för alla venezuelanerna som kommer till ön för att njuta av strandlivet samt shoppa.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 på Isla de Margarita.

Kultur och underhållning

Diskotek och barer dominerar underhållningsscenen, och gillar du ställen som det är bra röj på och där alkoholen flödar i okontrollerade mängder, så är öns nattliv helt säkert något för dig. Spelsugna kan söka upp öns jättestor kasino. Många strandbarer har livemusik på kvällarna.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns hotell överallt. De stora hotellen är oftast fulla med charterturister, medan det fortfarande finns små familjedrivna pensionat nere vid stränderna. Beställ hotell i Isla de Margarita här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxi på ön. Många har inte någon taxiskylt, men de kommer nog att göra dig uppmärksam på att de är där om du ser tillräckligt sökande ut. Det körs för det mesta utan taxameter, så avtala prisen innan du sätter dig i bilen.

Övrig transport

Det kör bussar mellan stränderna och Porlamar. Det är livliga fordon med ett par ordentliga högtalare som spelar chaufförens älsklingsmusik. Ha tålamod, för bussarna kör sällan den direkta vägen till deras destination.

Särskilda förhållanden

Top
Ön ligger i en frihandelszon, och några varugrupper är tullfria. Venezuelanerna handlar som galna, men ofta är varorna inte billigare än på fastlandet. Glöm inte att njuta av den färska fisken på en strandrestaurang.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.