Bilden visar en sandstensskulptur av en man med skägg och turban framför en tegelbyggnad under en klarblå himmel.

Billiga flygbiljetter från Istanbul (Ataturk) till Erbil.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Istanbul (Ataturk) till Erbil

Erbil är den ständigt växande irakiska huvudstaden i Kurdistan. Staden räknas till en av världens äldsta städer, och är idag är det ett hett resmål. Vad sägs om att besöka det historiska citadellet- och bli förd tillbaka i stadens spännande historia?

Citadellet i Erbil

Citadellet är beläget mitt i hjärtat av Erbil, och hör till ett världens äldsta bostadsområden i världen. Erbil citadell har varit inskriven på UNESCO världsarvslista sedan den 21 juni 2014.

Citadellet ligger uppe på en stor tell och har en oval form som är mellan 25 och 32 m.. Området på toppen är 430m högt och är en imponerande syn. Den enda religiösa byggnaden som finns kvar idag är Mulla Afandi moskén. De äldsta bevisen för ockupationen av citadellet är från det 5: e årtusendet f.Kr. Historien bakom citadellet är fantastisk och måste upplevas för den som är intresserad av historia och arkitektur. Många hus i citadellet präglas av robusthet, starka färger och vackra dekorationer.

Erbil- Rik på kultur och sevärdheter

Qaysari marknaden ligger mittemot Erbil citadellet. Marknaden konstruerades under det ottomanska imperiet och byggdes i form av latinska tecken. Marknaden är en stor och upphöjd hall med ett stort antal butiker och stånd. Gör gärna ett besök, och ta chansen att få köpa unika varor som du inte hittar någon annanstans. Här ger också utmärkta tillfällen att lära sig pruta. Här möts spännande doft-aromer av olika kryddor, kaffe, te och tvål.

Choli Minaret anses vara en av de viktigaste sevärdheterna i Erbil. Tornet är 22 m hög, och belägen 1 km söder om citadellet. Choli Minaret byggdes 1128-1138 e.Kr och de lokala invånarna kallar platsen för ”Choli” eftersom det var långt från staden. Detta är en fascinerande sevärdhet och bör inte missas!

Boka dina billiga flygbiljetter från Istanbul-Ataturk till Erbil

Populära flygplatser med avresa till Erbil