Resguide till Istanbul

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 558:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 515:- Från 3 345:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Istanbul
Invånare
12.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 13.00 i Istanbul.

Bästa restid

Top
Man skall inte besöka Istanbul på sommaren, om man gärna vill ha en behaglig resa. Staden blir outhärdligt varm, och då det samtidigt är en storstad med larm och kaos, är den inte rolig att vara i, när det är 42 grader varmt. Däremot är det skönt i Istanbul på våren och hösten, när klimatet är passande milt.

Reselitteratur

Top
Eyewittness Travel Guides Istanbul

Kultur och underhållning

Top
Från slutet av juni till mitten av juli är där internationell konstfestival i Istanbul. Efter detta hålles en folklore och musikfestival, och i mitten eller slutet av september hålles den årliga vattenmelonfestivalen. Året runt finns dessutom massor av teater, musik och folklore att uppleva i Istanbul.

Övernattning / Hotell

Top
Det är mycket enkelt att hitta ett ställe att övernatta i Istanbul. Staden har massor med hoteller från de mest billiga till de femstjärniga lyxhotellen. Du kan också hitta campingplatser utanför staden. Faciliteterna är dock inte så bra. Titta efter pensionat eller privat inkvartering, det är billigt och oftast utmärkt. Beställ hotell i Istanbul här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är mycket lätt att hitta en taxi i Istanbul. De är billiga, men kör inte alltid efter trafikreglerna och taxametern

Övrig transport

Det finns spårvagnar i Istanbul, som täcker centrum. Det kör dessutom massor med bussar. Prova också en dolmus, som är en kollektiv taxi, som kör bestämda rutter.

Särskilda förhållanden

Top
Det är en bra ide att vara uppmärksam på, att Istanbul ligger i en jordskavlszon. Områden nära miljonstaden har de senaste åren drabbats av jordskalv, så det är inte riskfritt att färdas i Istanbul.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.