Sevärdheter Istria

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 375:- Från 4 410:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Den gamla staden Pula (Istria)
Romarna har naturligtvis också varit i deras grannland, och det ser man glimrande spår av i den 3000 år gamla staden Pula. Romarna lämnade efter sig, som de hade för vana, en amfiteater, och den är ännu idag i användning. Den liknar till förväxling Colosseum i Rom.
Rovinj-halvön (Istria)
Rovinij-halvön i Istrien är hemby för den 57 meter höga Sankt Eophemia katedralen, som intar en framträdande plats i staden. Rovinj är emellertid också ett bra ställe att åka till, om man letar efter lite fiskeidyll i den annars mycket turistade regionen.
Staden Porec (Porec)
Också i Porec håll romarna till, och det ses tydligt i staden i dag. Utöver det finns det spår av byzanterna, som byggde en efteråt mycket berömd basilisk med unika mosaiker. Det hände på 500-talet. Medeltiden är också representerad bland Porecs sevärdheter i form av torn, murar och palats i både gotisk och barock stil.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Dubrovnik
• Makarska
• Porec
• Rijeka
• Split
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning och för att rikta annonser. Genom att fortsätta accepterar du vår användning av cookies. Läs mer. OK