Panoramavy över en färgglad kuststad med historiska byggnader och en fästning.

Resor till Elba

Elba är en riktig pärla till en italiensk semesterö. Belägen nära den toskanska kusten, i det varma Medelhavet, är Elba en perfekt kombination av den delikata italienska kulturen och en klassisk solsemester.
Bedöm resmål (63 omdömen)
4.5

Res till den italienska ön Elba

Elba har mer än 50 fantastiska stränder där alla behov för den perfekta stranddagen kan tillgodoses. Elbas stränder erbjuder surfing, dykning, klippor och strandfester. Själva ön Elba är faktiskt ett naturreservat, och ön är full av frodighet, berg och vacker natur som kan upplevas på någon av de många vandringslederna eller på cykel.

Prismässigt är Elba billigare än resten av Italien, eftersom ön är mycket mindre turistig. Ön har en fantastisk vinproduktion, underbara stränder, vild natur, bra fester och massor av italiensk charm, vilket gör ön till ett idealiskt resmål för alla typer av resenärer.

Elbas natur och stad

Elba erbjuder något ovanligt i det italienska landskapet med mycket bra möjligheter för dykning. Platsen Pareti, som ligger nära den fantastiska staden Capoliveri, är en av de bästa. Här finns ett världsberömt, filmporträtterat dykcenter där man kan tas med på en vacker tur.

Vid Pareti ligger också det vackra berget Calamita, som har nästan 200 kilometer mountainbikeleder i fyra svårighetsgrader. Eftersom största delen av Elba är ett naturreservat, har vandrare, cyklister och naturälskande själar otroligt goda förutsättningar på Elba.

Om man föredrar en mer avkopplande semester, kommer Elba naturligtvis inte att göra någon besviken. Större delen av Elbas många stränder kräver inget annat än att man njuter av sin goda lunch, espresso eller kallt vin i skuggan av en parasoll. I öns lugna städer kan man tillbringa många timmar med att strosa runt bland museer, gallerier, butiker, caféer och restauranger.

Belägen i Medelhavet har Elba en stolt mattradition, där färskfångade skaldjur från havet är huvudingrediensen. Med en charterresa till Elba kan man uppleva det bästa av Italien.

Sök charterresor med avresa från Danmark:
Charterrejser til Elba

Charterresor och billiga resor till Italien