Tropisk strand med genomskinligt vatten, palmer och en strandhydda under en klarblå himmel.

Sevärdheter Jamaica

Jamaica

Blue and John Crow Mountains National Park

I den bergsrika trakten kan vandrarfolk utforska det skröpliga eko-systemet, som har blivit fridlyst för att inte gå under för skogsröjning, orkaner och jordbävningar. För de morgonpigga arrangeras det vandringsturer klockan 02.00 om morgonen mot Blue Mountain Peak, så man är i tid till att se den vackra soluppgången.

Columbus Park

Öns första upptäckare hyllas i denna park nära Ocho Rios med sitt egna museum och en park, var olika jamaicanska reliker finns utställda.

Den gamla sjörövarstaden Port Royal

Hamnstaden var en gång Jamaicas rikaste, men idag är den gamla sjörövarstaden ett minne över en syndernas stad, som fick ett gudomligt straff i form av en väldig flogvåg och en jordbävning, som begravade strörsta delen av staden i havet.

Krokodilodling vid Jamaica Swamp Safaris

Här i de farliga träsken på den nordliga delen av ön ligger en spännande krokodilodling, som nog skall ge kräldjursskräck åt de känsliga.

Kurorten vid Milk River

För lyxälskarna ligger denna internationellt kända kurort vid Milk River. Radioaktiviten sägs vara den högsta i världen, vilket skulle ha en läkande verkan på många sjukdomar.

Long Bay området (nord)

Inte att förväxla med området med samma namn som finns i syd, ligger här en omtyckt attraktion för resande, var massturismen ännu inte har lockat till sig tusentals turister till de vackra ljusröda stränderna och turkisa vattnet. Ett surfparadis med stora vågor och farliga underströmmar, som bör tas allvarligt av badgäster.

Stranden vid Alligator Pond

Om man vill njuta av stranden i fred, är det värt att resa till Jamaicas sydvästliga del, var denna lilla by kan fungera som bas för exursioner till vattnet. Jamaicas över 700 fiskarter kan iaktas av både dykare och folk som föredrar att snorkla runt i vattenytan.

The Cockpit Country område

Detta område är fullständigt dominerat av stora kalkstensklippor. Det finns spännande utflyktmål i den oframkomloga terrängen, bland annat Windsdor Caves var tusentals fladdermöss håller till, och de underjordiska strömmarna bildar kilometerlånga nätverk.

Örtträdgården vid Roaring River

Vid denna flod ligger the Ital Herbs and Spice Farm, vilket är en ekologisk örtträdgård, som tillåter turisterna att se på odlingsmetoderna och äta på den tillhörande restaurangen. Området omkring floden är också ett fint utflyktsmål, med grottor och goda badmöjligheter.

Kingston

Bob Marley Museum

Nationens musikalska landsfader har sitt eget museum, var reggae-ikonens ägodelar finns utställda i hans tidigare hem, så hans fans kan vallfärda på pilgrimsresa. Detta är den mest besökta turistattraktionen i staden.

Jamaicas nationala galleri

Här finns många fina nutida konstnärers verk utställda, men där finns också äldre konstverk från ön samt en international sektion. En avdelning är skapad till minne av Edna Manley, som var gift med öns första premiärminister och var en stor givare till det jamaicanska konstlivet. Inte bara i form av hennes många skulpturer, men också med hennes engagemang i det lokala konstlivet.

Vaktbyte vid King´s House

Den första i månaden är det vaktbyte vid King´s House, var friska och utvilade medlemmar av Jamaica´s Defence Force övertar överrvakningen vid en fin ceremoni till tonerna av Jamaica Military Band.

Montego Bay stad

Fåglarna vid Rocklands Feeding Station

Vid Rocklands Feeding Station finns några av de mest exotiska fåglarna i världen. Här bor Jamaicas nationalfågel doktorfågeln tillsammans med flera kolibriarter. Det är möjligt att mata kolibrina och andra av deras art på speciella tidpunkter av dagen, liksom att där finns bra guidade turer genom banan- och kokosnötsplantager.

Rose Hall huset

Den guidade turen på Rose Hall berättar historien om ställets vackra ägare, Annie Plamer, som sägs att ha mördat sin man och sina älskare med sina voodoo-krafter.

Stränderna

De fleste, som kommer till Montego Bay, letar efter solen och liggstolarna längs stranden eller har planer om att tillbringa deras tid i vatnnet med att dyka, snorkla eller andra aktiviteter. Det är inte de bästa stränderna på ön, men de är de mest välbesökta.

Negril

Korallreven Throne Room

För dykare är korallreven lite utanför Negril ett paradis, var massvis av exotiska fiskar simmar omkring bland småhajar och klipprev.

Rick’s Café

Ett av de berömdaste ställena att se solnedgången från, är detta café, som ligger på West Point, stadens absolut västligaste belägenhet.

Ocho Rios

Fern Gully området

Placerad i sin bil kan man köra den 6 ½ kilometer långa turen längs en uttorkad flodbädd genom en dal med jättelika ormbunkar. Det finns mer än 500 ormbräken sorter att se.

Hästuthyrning vid Chukka Cove

För den hästintresserade ligger det ett hästsportcenter, var det hålls poloturneringar. Det finns också hästuthyrning för dem, som vill njuta en tur längs vattnet på hästrygg. Nära denna stad ligger Oracabessa, var Ian Fleming uppfann James Bond.

Vattenfallet vid Dunn´s River

Som trappsteg översköljt med kristallklart vatten ligger Dunn´s River Falls som en stege från den gyllene stranden upp till en botanisk trädgård. Man kan klättra upp för det 183 meter höga vattenfallet och njuta av att bli avkyld av det klara källvattnet iklädd simbyxor och joggingskor.

Port Antionia and the Blue Mountain

Navy ön

0,3 km2 är allt vad denna lilla ö utanför Port Antonio mäter. Erroll Flynn ägde den vid ett tillfälle, och hans minne hålls levande med en liten utställning av bilder och framvisning av hans filmer. På ön ligger också ett hotell och en restaurang. Stränderna är fina på ön.

Rio Grande dalen

De gamla bananbåtarna, som fraktide bananer från upplandet kan nu frakta turister genom ett skönt landskap, var det är möjligt att stanna upp på vägen och utforska Rio Grande dalen längs floden.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här