Sevärdheter Jamaica

» Jamaica
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 450:- Från 13 861:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Jamaica

Blue and John Crow Mountains National Park (Jamaica)
I den bergsrika trakten kan vandrarfolk utforska det skröpliga eko-systemet, som har blivit fridlyst för att inte gå under för skogsröjning, orkaner och jordbävningar. För de morgonpigga arrangeras det vandringsturer klockan 02.00 om morgonen mot Blue Mountain Peak, så man är i tid till att se den vackra soluppgången.
Columbus Park (Jamaica)
Öns första upptäckare hyllas i denna park nära Ocho Rios med sitt egna museum och en park, var olika jamaicanska reliker finns utställda.
Den gamla sjörövarstaden Port Royal (Jamaica)
Hamnstaden var en gång Jamaicas rikaste, men idag är den gamla sjörövarstaden ett minne över en syndernas stad, som fick ett gudomligt straff i form av en väldig flogvåg och en jordbävning, som begravade strörsta delen av staden i havet.
Krokodilodling vid Jamaica Swamp Safaris (Jamaica)
Här i de farliga träsken på den nordliga delen av ön ligger en spännande krokodilodling, som nog skall ge kräldjursskräck åt de känsliga.
Kurorten vid Milk River (Jamaica)
För lyxälskarna ligger denna internationellt kända kurort vid Milk River. Radioaktiviten sägs vara den högsta i världen, vilket skulle ha en läkande verkan på många sjukdomar.
Long Bay området (nord) (Jamaica)
Inte att förväxla med området med samma namn som finns i syd, ligger här en omtyckt attraktion för resande, var massturismen ännu inte har lockat till sig tusentals turister till de vackra ljusröda stränderna och turkisa vattnet. Ett surfparadis med stora vågor och farliga underströmmar, som bör tas allvarligt av badgäster.
Stranden vid Alligator Pond (Jamaica)
Om man vill njuta av stranden i fred, är det värt att resa till Jamaicas sydvästliga del, var denna lilla by kan fungera som bas för exursioner till vattnet. Jamaicas över 700 fiskarter kan iaktas av både dykare och folk som föredrar att snorkla runt i vattenytan.
The Cockpit Country område (Jamaica)
Detta område är fullständigt dominerat av stora kalkstensklippor. Det finns spännande utflyktmål i den oframkomloga terrängen, bland annat Windsdor Caves var tusentals fladdermöss håller till, och de underjordiska strömmarna bildar kilometerlånga nätverk.
Örtträdgården vid Roaring River (Jamaica)
Vid denna flod ligger the Ital Herbs and Spice Farm, vilket är en ekologisk örtträdgård, som tillåter turisterna att se på odlingsmetoderna och äta på den tillhörande restaurangen. Området omkring floden är också ett fint utflyktsmål, med grottor och goda badmöjligheter.
Bob Marley Museum (Kingston)
Nationens musikalska landsfader har sitt eget museum, var reggae-ikonens ägodelar finns utställda i hans tidigare hem, så hans fans kan vallfärda på pilgrimsresa. Detta är den mest besökta turistattraktionen i staden.

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK