Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Johannesburg

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 727:- Från 9 488:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Johannesburg (kallas i allmänhet för Jo'burg, Jozi eller eGoli).
Invånare
1.800.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Johannesburg.

Bästa restid

Top
Man kan besöka Johannesburg hela året. Om sommaren ligger medeltemperaturen på behagliga 24 grader, men under den tiden på året skall man inte bli förvånad om det kommer några våldsamma regnskurar. Under vinterhalvåret är temperaturen cirka 13 grader. Solen skiner alltid i Johannesburg, också om vintern.

Kultur och underhållning

Top
I september och oktober är det Livekonstfestival i Johannesburg. Här kan man höra svängig musik, och det finns något att se och lyssna till för alla. Den svarta musiken har sin självklara plats i Johannesburg, och kring sidogatorna finns det mycket multietnisk musik och teaterföreställningar.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många hotell i Johannesburg, men man bör vara försiktig om man vill söka logi i förstäderna, eftersom det kan vara mycket farligt. I centrum finner man hotell i alla prisklasser. Det finns också härbärgen och B&B i Johannesburg, och det finns möjligheter för att campa utanför staden. Beställ hotell i Johannesburg här

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan inte vinka till sig en taxi på gatan i Johannesburg, men man kan beställa en från en hållplats.

Övrig transport

Johannesburg är det största centret för offentlig transport i Sydafrika. Härifrån kan man ta sig med buss, tåg och flyg, vartän man planerar att resa. Man kan också ta combitaxi, som kör långdistans sträckor till billiga priser, detta är dock inte helt ofarligt.

Särskilda förhållanden

Top
Johannesburg kan vara en farlig stad att vara turist i. Kriminaliteten är hög, och på kvällen bör man hålla sig borta från centrum och då särskilt från townships. Om man blir överfallen skall man lämna ifrån sig allt man har av värde med en gång.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.