Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Kruger Nationalpark

Fakta

Top
Lokalt namn
Kruger National Park

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

I Kruger Nationalpark är klimatet varmt, men frodigt. Temperaturen är behaglig hela året så man kan besöka parken när som helst på året. Vill man vandra i det natursköna området är det bra att komma hit om vintern.

Reselitteratur

Travelguide to Kruger National Park

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Kruger Nationalpark.

Kultur och underhållning

I den västra delen av parken Waterberg är det bra terräng för vandringar. I de södra delarna kan du njuta av bad i de varma källorna. I nordöst ligger Venda och Gazankulu där du kan titta på vackert konsthantverk. Annars finns det mängder av fantastiska djurarter att se i parken.

Övernattning / Hotell

Top
Man kan finna sig ett hotell i Kruger Nationalpark, men det är störst utbud av bungalows. Dem kan man oftast hyra för en billig summa och de flesta är utstyrda med moderna kök och bad, några till och med med aircondition. Det finns också campingplats och lägerplats i området. Beställ hotell i Kruger Nationalpark här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte lätt att få tag på taxi i Kruger Nationalpark. Några ställen kan man ringa efter en på en hållplats, men annars finns det särskilda minibussar med vilka man lätt tar sig runt med.

Övrig transport

Det finns kombitaxi i nationalparken. De kör över längre distanser och är billiga, men det är inte alltid säkert att ta en kombitaxi. Det finns också lokala bussar i området.

Särskilda förhållanden

Top
Lägg märke till att den norra delen av parken är otroligt frodig. Här kan du hitta massor av frukt, bland annat mango och avocado.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.