Resguide till Kuala Lumpur

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 10 533:- Från 11 186:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kuala Lumpur
Invånare
1.500.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.00 i Kuala Lumpur När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.00 i Kuala Lumpur

Bästa restid

Top
Det är otroligt varmt i Kuala Lumpur året om och det stora antalet av bilar gör luften tung. Vill man uppleva de två stora festerna i staden, skall man antingen resa i februari eller augusti.

Reselitteratur

Top
The Consumption of Kuala Lumpur The House at the Edge of the Jungle

Kultur och underhållning

Top
1. februari firas huvudstadens etablering som federalt territorium. Där avhålls vattensporttävlingar och det festas hela dagen. Nationaldagen den 31. Augusti är en stor festdag i Kuala Lumpur. Dagen blir firad med musik och parader på marknadsplatsen.

Övernattning / Hotell

Top
Här finns några av världens bästa lyxhotell till ett överkomligt pris. Om budgeten inte räcker till så mycket, kan man välja att bo på ett av de billiga kinesiska hotellen i Chinatown eller på et t av de många hostels. Beställ hotell i Kuala Lumpur här

Lokal transport

Top

Taxi

At åka taxi i Kuala Lumpur är väldigt billigt och de kör vanligtvis efter taxameter. Därför är det inte nödvändigt at t bestämma priset först. Taxi kan vinkas in från gatan. Man kan även beställa radiotaxi per telefon, men de är lite dyrare och de har aircondition.

Särskilda förhållanden

Top
Trafiken i Kuala Lumpr kan vara en mardröm, varför det är en dålig idè at hyra bil.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.