Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till La Paz

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
La Paz
Invånare
1.000.000
Tidszon
När klockan är 12:00 i Sverige (sommartid), är den 06:00 i La Paz. När klockan är 12:00 i Sverige (vintertid), är den 07:00 i La Paz.

Bästa restid

Top
Om sommaren (december till mars) kan klimatet vara rätt hårt. Det regnar för det mesta och dalen blir ofta fylld med moln. Temperaturen ligger på omkring 18 grader om dagen. Om vintern är det lite kyligare, men det är mycket lite regn, och det är ofta solsken och klar himmel. På grund av höjden kan det dock vara rätt kallt om natten, temperaturen faller ofta till under minus grader.

Kultur och underhållning

Top
I och omkring La Paz är det flera lokala festivaler året om. Ett par av de mest intressanta är El Gran Poder, som äger rum sist i maj eller först i juni och Alasitas festival som äger rum den 24. januari.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns goda övernattningsmöjligheter i La Paz. Man kan finna allt från riktigt billiga hostels/vandrarhem med mindre goda faciliteter (och oftast utan varmt vatten) till dyra lyxhotell. Om man ser sig omkring lite kan det ibland gå att få ett hotellrum till vandrarhemspris. Detta gäller speciellt under lågsäsongen. Man bör vara uppmärksam på att det kan vara svårt att få ett rum under helgerna och semesterperioderna, och det kan därför vara en god idé att boka i förväg. Beställ hotell i La Paz här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör riktigt många taxibilar i La Paz, både vanliga taxibilar och minibussar som fungerar som taxi. Det är lätt att hyra en taxi på gatan eftersom de stannar överallt. Det är en god idé att avtala priset innan man startar.

Övrig transport

Det kör runt en del minibussar i La Paz. I bussen brukar någon sitta och ropa ut var bussen kör, och så hoppar man på nästan i farten. Dessa bussar kör överallt i hela staden och är ett bra sätt att förflytta sig på.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.