Resguide till Ladakh

Fakta

Top
Lokalt namn
Ladakh

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att resa till Ladakh är från maj till oktober.

Reselitteratur

A Journey in Ladakh Ladakh : Crossroads of High Asia

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 15.30 i Ladakh. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 16.30 i Ladakh.

Kultur och underhållning

Det finns åtskilliga festivaler i området året runt, ett par av dem är: Hemis i juni, Matho i februari eller mars, Taktok i juli eller augusti.

Övernattning / Hotell

Top
I de större städerna i området finns det goda övernattningsmöjligheter. Det finns allt från billiga gästhus och vandrarhem till dyrare hotell. I de små städerna finns det ofta endast ett till två hotell, vilka allt som oftast liggeri medelprisklassen. Beställ hotell i Ladakh här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör taxibilar i de större städerna i området, tillgången på bilar varierar dock mycket, och ibland kan det vara svårt att få en taxi.

Övrig transport

Det kör bussar i de större städerna, och det kör bussar mellan en del av städerna i området.

Särskilda förhållanden

Top
Denna del av landet har varit i krig med Kina och Pakistan om några gränsområden. Det är inte krig för tillfället, men resande bör hålla sig långt borta från gränserna eftersom det kan vara farligt att komma för nära. Det kan vara en god idé att tala med ambassaden i Delhi innan man reser till området.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.