Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Languedoc-Roussillon

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 12 125:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Invånare
2.295.648 (1999)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan besökas året runt eftersom det sydliga klimatet försäkrar att det aldrig blir riktigt kallt. Det blåser en del regionala vindar i området, som la Tramontane och le Mistral, men det är sällan obehagligt.

Reselitteratur

Lonely Planet South-West France

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Languedoc-Rousillon området.

Kultur och underhållning

Montpellier är centrum för en del återvändande festivaler för jazz, dans och liknande, och det finns ochså både alternativa scener och den mera monderna l'Opéra, som har de traditionella konstarterna under sina vingar. Toulouse är den näst största universitetsstaden i Frankrike, och därför finns här ett spännande och ungt kulturliv.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns en del campingplatser i området som med sitt fina klimat lockar många campre till sig. Vandrarhem finns det en del av, och det finns hotell i alla prisklasser i i Montpellier, Béziers, Nîmes, Carcassonne och andra av de större städerna. Beställ hotell i Languedoc-Roussillon här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxibilar finns i alla större städer, och de åker gärna turer ut på landet, fast detta kan bli rätt så dyrt.

Övrig transport

Bussarna trafikerar de flesta byarna, men det kan vara långt mellan avgångarna och det är inte säkert att de kör på söndagar. I Montpellier startade i juli 2000 en ny spårvagn som kör inne i staden. Det finns lokalbussar i områdets största städer.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.