Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Languedoc-Roussillon

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 12 125:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Arkitekturen i Montpellier (Languedoc-Roussillon)
I denna stad finns det arkitektur från alla viktiga arkitektoniska tidsåldrar i Frankrike. De flesta byggnaderna är medeltida, men det finns också en del grandiosa byggnationer från artonhundratalet, och nyligen har det byggs ett komplex, som kallas lAntigone, som för gamla tiders byggnadsverk vidare, men med en modern twist - till exempel genom en triumfbåge med spegelglasfönster.
Borgen La Cité de Carcassonne (Languedoc-Roussillon)
I denna borg bodde några av de mest resistenta fransmännen, som i kamperna om katharerna höll ut, trots massiv belägring. Borgen är i dag ett helt litet samhälle där de små gränderna är späckade med affärer, hotell och restauranger. Borgen är upplyst på natten och är då en mycket vacker syn. Det är mest praktiskt att besöka borgen utanför de stora turistmånaderna, då det är olidligt att färdas i de smala gränderna.
Bron Le Pont du Gard (Languedoc-Roussillon)
Denna akvedukt var mycket viktig för den romerska vattenledningen, och den ledde vatten över en jättestor bergsklyfta. Bron ligger inte så långt ifrån Nîmes, och den är byggd med tre rader av massiva bågar på varandra. Det går bra att gå över bron, om man då inte är rädd för höjden förstås.
Staden Minerve (Languedoc-Roussillon)
Bergsstaden Minerve var en av de platser där katharerna stod emot den romersk-katolska kyrkans förföljelse. När de äntligen gav sig, blev kättrarna då också samlade och ihjälbrända i den lokala kyrkan. Staden ligger på en klippa och har bara förbindelse till omvärlden via en bro ovan en bergsklyfta, som ligger över en uttorkad flodbädd. I klippan under berget har forna tiders flod grävt djupa grottor, som man kan vandra i medas man förundras över naturens vidunder.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.