Antika ruiner med pelare och detaljerat stenhuggeri under en klar blå himmel.

Sevärdheter Libanon

Bcharre

Cederträden

Idylliskt bland bergen finns den berömda cederträdsskogen, med tusenåriga träd. Noak använde dem till arken. Salomon byggede det första judiska tempelt av dem. På sin tid täckte cederskogarna det mesta av Libanon, men då det är eftertraktat virke finns numera tyvärr bara en liten skog kvar. Dessa kämpe ”bonsai” träd finns troligen numera bara i Japan och Libanon.

Gibran museet

Libanons mest berömda forfattare och konstnär föddes i denna stad. Hans grav finns i ett gammalt kloster. Museet har en stor samling av hans målerier och teckningar samt manuskript.

Kadisha kanjonen

Den natursköna Kadisha floddalen är ett paradis för folk, som har lust att vandra. Du kan endel vandra på toppen eller i botten av kanjonen.

Vintersport

I detta område finns de flesta av Libanons vintersportsområden. De är välfungerande och välbesökta om vintern. För ytterligare information se:http://www.skileb.com

Beirut

Jeita Grottan

En av världens mest fascinerande droppstens grottor ligger 20 kilometer från Beirut. På en platå kan du vandra 800 meter in i grottan och låta dig förbluffas över de fantastiska formationerna. Det är också möjligt att med båt segla in i den lägre grottan. Dessutom visas det en engelskspråkig film om platsens historia och droppstensgrottor i allmänhet

Strandpromenaden Corniche

Det är lätt att förstå att Corniche, strandpromenaden, under sin storhetstid blev jämförd med motsvarande i Cannes. Även om den ännu inte helt lever upp till sitt forna rykte, är det behagligt att strosa längs vattnet och se på folkvimlet: unga förälskade par, barn i alla storlekar och så vidare.

Sursock museum

Museet är beläget i en gamma villa, och det rymmer en utsökt samling av modern libanesisk konst. Redan ställets atmosfär och vackra inredning är turen värd.

Baalbek

Jupitertemplet

Förutom pyramiderna Petra i Jordan och Palmyra i Syrien, anses templet i Baalbek vara den viktigaste och mest imponerande antika sevärdhet i mellanöstern. 86 kilometer från Beirut mot den syriska gränsen ligger denna sovstad med en sevärdhet, som varje dag lockar flera bussar fyllda med turister. Under romarriket var Baalbek den viktigaste staden i den arabiska provinsen. Bara templet vittnar om denna storhet. Jupiter templet var enormt. Utöver ruinerna, vilka ger en uppfattning om templets storlek, finns där sex pelare kvar. Dessa är 22 meter höga. Då man står mellan dem är det svårt att låta bli att undra hur de kunde bygga något så storslaget på den tiden. I anslutning till ruinerna finns ett utmärkt museum.

Libanon

Bybolos, den gamla staden

Bybolos är en av de äldsta kontinuerligt bebodda städer i världen. De första människorna flyttade hit cirka 7000 år före Kristius. Men, det finns flera orsaker till att besöka denna stad fylld med atmosfär. Hamnen och den välbevarade gamla stadsdelen var före kriget en del av rutten för jet setet – de är på väg tillbaka.

Ruinstaden Tyre

Denna ruinby är ett absolut måste för alla som är historiskt intresserade, då den grundlades redan i det tredje årtusendet före Kristus. De romerska ruinerna är mycket välbevarade. Hästkapplöpningsbanan var en av de största i det romerska imperiet med plats till 20.000 människor.

Staden Jounieh

Libanons svar på Monaco. Här är dyrt och förnämnt elegant. Stora bilar står parkerade framför kasinot. Utomhuscafeérna fylls först sent på kvällen. Nattlivet är som en röd Ferrari med gasen i botten.

Tripoli

Den gamla stadsdelen

Strosa längs stadens affärsgator och upplev det lokala folklivet. Slappna av på ett café med en vattenpipa och en kopp kaffe. De snirklade gatorna bjuder på bagerier, affärer och små moskeér.

Flygbiljetter t/r
Från 7 197:-
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här