Sevärdheter Limassol

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 998:- Från 4 745:- Från 4 345:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Amatus utgrävningarna (Limassol)
Enligt legenden var det i Amathus den graviga Ariadne lämnades av sin man Theseus, efter att han hade bekämpat minotauren. Ugrävningarna är förfarande igång omkring Amathus, som ligger ett par minuters blifärd från Limasol stadskärna.
Kolossi slottet (Limassol)
Kolossi slottet befinner sig ett stycke utanför Limasol på väg mot Paphos, och är ett vackert exempel på 1200-talets militärarkitektur. Sitt nuvarande utseende har det dock fått under en bitvis ombyggnation under 1400-talet. Det har tjänat som huvudkvarter för många korsfararordnar påväg till eller från Jerusalem
Kourion utgrävningarna (Limassol)
En av Cyperns mest spännande arkeologiska utgrävning, ligger 19 kilometer väster om Limasol, mot vägen till Paphos. Utgrävningens stora amfiteater byggdes ursprungligen under 100-talet f Kr. Det vackra Eustolios hus rymmer flera bad, rum och en mängd eleganta mosaikgolv. Kourions katedral och flera andra byggnader har också grävts ut och, till vissa delar, restaurerats.
Limasols medeltidsmuseum (Limassol)
Enligt sägnen gifte sig korstågsfararen Richard Lejonhjärta med Berengaria av Navarro på slatsen där museet ligger idag. På samma plats krönte han henne ocskå till drottning av England. Från början låg här ett byzantinskt slott, men på 1300-talet uppfördes den nuvarande byggnaden och idag rymmer den ett medeltidsmuseum.

Område och stadsguider

Ort: 
• Gazimagusa
• Larnaka
• Limassol
• Nicosia
• Paphos
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.