Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Linz

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) - Från 3 515:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Linz
Invånare
213.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Linz.

Bästa restid

Top
Linz kan besökas året runt, men det är särskilt skönt om sommaren, då man kan cykla sköna turer i de omkringliggande områdena.

Kultur och underhållning

Top
Klangwolke, som är en modernare musikfestival, hålls i september månad och hjälper till att fastslå Linz rykte som en stad som följer med tiden. Året runt kan man åka på segeltur på Donau eller besöka ett av Linz musèer, där det nya Ars Electronica och Designhuset är speciellt intressanta.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns övernattningsmöjligheter i alla prisklasser i Linz. Det finns dyra, medeldyra och billiga hotell. Vidare finns det tre vandrarhem i staden och två campingplatser. Den största, Pichlingersee, har 120 platser och den mycket mindre, men också mysigare, Pleschinger har 30 platser. Beställ hotell i Linz här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör många taxibilar i Linz. Det är lätt att hyra en taxi på gatan.

Övrig transport

Firman Donauschiffarht erbjuder seglatser på floden eller så kan man hyra en cykel. Vidare kan man ta en tur med City express, som är ett litet gult tåg som varje dag kör runt i Altstadt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.