Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter London

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 975:- Från 925:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Buckingham Palace (London)
Öppet varje dag från augusti till september från 9.30 - 16.30, biljetterna till det som har varit dom kungligas hem sedan drottning Victorias tid, kostar £9.50. Palatsets historia går tillbaka till 1702, men eftersom bara 18 av dom 600 rummen är tillgängliga för offentligheten, får man bara en liten smakbit av hur livet är bakom dom stora murarna. Höjdpunkten är troligen "the Picture Gallery", som sträcker sig genom hela palatset, och innehåller drottningens konstsamling som är större än National Gallerys. Förvänta inte att få se drottningen eftersom hon vanligtvis åker till Skottland under sommarmånaderna
Madam Tussauds: (London)
En av Londons toppattraktioner - öppet måndag till fredag från 10.00 - 17.30, och lördag & söndag från 9.30 - 17.30. Det öppnades i 1802. Madam Tussaud brukade göra skulpturer som föreställde huvudena av dom guilluotinerade aristokraterna. Under sommaren kan det vara trångt här, med långa kööer av turister som vil se favoritstjärnan odödliggjord i vax. Samlingen innehåller "200 years" som visar huvuden och kroppsdelar från föråldrade personligheter, "The Grand Hall" med kungligheter och statsmän, "Chamber of Horrors" med sin fasansfulla anblick på East Ends gatuliv och till sist "Spirit of London". Biljetterna kostar £9.25, men det går ochså att köpa en kombinerad biljett för £11.50, som ochså inkluderar inträde till London Planetarium.
Oxford Street (London)
Mitt i hjärtat av London ligger denna gata som är mer än 1600 meter lång och från ena änden till den andra proppfull med affärer, barer, cafén, trafik och turister. Det är trängsel här hela dan, men det är inte konstigt, när man ser på shoppingmöjligheterna. Här tillhandahåller stora varuhus som Selfridges och alla tänkbara detajlhandlare allt från kläder och musik till specialtobak. På kvällen suckar gatan en lättnadens suck och ger plats för några få nattklubbar och många berusade på slingrande hemväg.
The British Museum (London)
The British Museum förkunnar tiderna då det stora brittiska imperiet täckte ungefär tre fjärdedelar av jordklotet, genom att visa några av dom vackraste kulturföremålen i världen. Egyptiska mumier, nordamerikanska totempålar, "the Elgin Marbles" (grekiska marmorkonstverk), skatter från romarriket och utsökta pjäser från alla tänkbara tider och platser. Trots att det har förekommit många kontroverser kring det rättmässiga ägandeskapet av vissa av dessa kulturföremålen, finns det ingen tvekan om att detta museum är mycket upppiggande på alla sätt. Det kan ta dagar att utforska, och det är gratis inträde.
The South Bank Arts Centre (London)
Till den mer kulturelle resenären erbjuder South Bank en av dom mest kända och tillgängliga attraktionerna söder om floden. Här finns The Royal National Theatre med 3 scener, The Royal Festival Hall, The National Film Theatre och Museum of the Moving Image (MOMI). Detta museum följer tillblivelsen av television och film från dess födelse fram till idag. Till råga på allt finns ochså affärer, cafén, en bokmarknad och en av dom vackraste flod-utsikterna över London.
Tower of London (London)
Tower of London, som sitter på östra delen av den gamla stadsmuren, är en av stadens pouläraste turistattraktioner. Byggandet påbörjades av William Erövraren på 1070-talet, och sedan dess har det varit ett fort likväl en påminnelse om blodig, engelsk historia. Det förbinds mest av allt med fångenskap och död eftersom det var avrättelseplats för många historiska personligheter - inklusive kungligheter. Det används fortfarande som kronjuvelernas hem, och dom traditionella kungliga livvakterna, kallade"Beefeaters", är väldigt duktiga guider.
Westminster (London)
Westminster är, med sin plats i hjärtat av London och som hem för Big Ben, nog en av dom mest kända sevärdheterna i England. Big Ben är faktiskt namnet på klockan som hänger inuti St Steven´s klocktorn, och inte på den andra, "vanliga" klockan. Vad som förr var "the Palace of Westminster" rymmer nu det engelska parlamentet, och i närheten ligger det förtrollande Westminster Abbey. "The Houses of Parliament" och "the Abbey" är öppna för offentligheten varje dag.

Område och stadsguider

Område: 
• Wales
Ort: 
• Belfast
• Birmingham
• Brighton
• Cardiff
• Edinburgh
• Glasgow
• Gower
• Liverpool
• London
• Manchester
• Orkney
• Swansea
• Wales
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.