Sevärdheter Malta

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 225:- Från 1 755:- Från 8 224:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter Malta

Ggantijia-templen (Gozo)
Ggantijia-templen är några av de mest uppskattade arkeologiska fynden från den Maltesiska förhistorien. Templen byggdes ungefär år 3600 före Kristus och har en för den tidsperioden mycket komplex struktur. Ggantijia-templen räknas för världens äldsta fristående monument.
Citadellet (Malta)
I Gozos huvudstad Victoria ligger Citadellet, eller The Gran Castello som de lokala kallar det. Det är en gammal stad, med sina små labyrintliknande gator, som egentligen gjordes för att förvirra fiender. Inne i Citadellet ligger en imponerande domkyrka med en fuskkupol.
De tre Städerna (Malta)
Det bor bara 4000 invånare i de tre städerna Vittoriosa, Senglea och Cospicua tillsammans, men de har lika många flotta sevärdheter som Valletta och Mdina. Men även om städerna spelar en stor roll i Maltas historia, är de inte så välbesökta som de borde vara.
Den Blåa Lagunen (Malta)
100 meter öster om Comino ligger den lilla obebodda klippön Cominotto. Vattnet mellan de två öarna är ett härligt, mycket besökt ställe, som passande har fått namnet den Blåa Lagunen.
Ghar Dalam - grotta och museum (Malta)
Denna grotta med ett intressant lager av fossiler, är det äldsta tecknet på människo- och djurliv på Malta. Här kan man få se skellettdelar av djurarter som dog ut för länge sedan, t.ex. dvärgelefanter, dvärgflodhästar med mera. Ghar Dalam ligger på Maltas södra kust vid staden Birzebbuga.
Hagar Qim och Mnadrja templen (Malta)
De två templen, som bara ligger 500 meter från varandra, är daterade till stenåldern. Vid utgrävningarna av templen hittade man både tontunga stenplattor, stenreliefer, altarnischer, eldplatser och orakelkammare. Templen ligger nära byn Qrendi, ungefär 15 km från Maltas huvudstad Valletta.
Helgonfester (Malta)
Varje helg hela sommaren hålls det helgonfester, de så kallade festas. Varje stad har sin festa, där man firar det lokala helgonet med en rejäl fest. Långa processioner med malteser utklädda till bibliska figurer, slingrar sig genom gatorna med jättestatyer på axlarna. Festen slutar med ett stort fyrverkeri som skall hålla onda andar borta
Konstmuseet (Malta)
Konstmuseet ligger i ett palats från 1700-talet och innehåller målningar, skulpturer och möbler från Johanniterordens tid. Här kan man beundra verk av Domenico di Michelino, Carpaccio, Perugino, Tintoretto, Rivera med flera. Det finns också en avdelning reserverad för maltesiska konstnärer.
Manoel-teatern (Malta)
Maltas nationalteater byggdes av den portugisiske stormästaren Manoel de Vilhena med syfte att skapa förströelse för folket. Den första offentliga föreställningen var den 9 januari 1732, vilket gör Manoel-teatern till en av världens äldsta fungerande teatrar.
Parken Upper Barracca Gardens (Malta)
Om man vill ha en storartad utsikt över Vallettas Grand Harbour och den gamla riddarbyn Vittoriosa, bör man besöka en av Maltas största parker, Upper Barracca Gardens. Parken är dessutom full av statyer och minnesmärken över stadens viktiga personligheter.

Område och stadsguider

Område: 
• Gozo
Ort: 
• Mdina
• Sliema
• Valetta
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK