Sevärdheter Manila

Manila

Sevärdheter

Manila Cathedral (Manila)
Sex olika katedraler är byggt på detta ställe. Den första restes i 1571 och var gjord av den filippinska palmsorten "nipa". Sedan dess har naturkatastrofer, bränder och Andra Världskriget förstört de 5 andra. Den nuvarande katedralen ligger på Plaza Roma, som har en vänskapsplats i Rom i form av Piazzale Manila.
Ruinerna av Fort Santiago (Manila)
De spanska koloniherrarna tog 149 år på sig att bygga detta fort, som sedan blev kolonimagtens huvudsäte. Nu finns det möjlighet att gå mellan de bevarade ruinerna, att besöka minnesmuseet för nationalhjälten José Rizal eller att se på teaterföreställninger i ruinerna.
Stadens gamla centrum Intramuros (Manila)
Förr i tiden låg stadens centrum innanför bymurarna, och det är kärnan i det gamla Manila, som man ser här i dag. Murarna bygdes av spanjorerna på början av 1500-talet, och delar av dem är fortfarande intakta. Innanför murarna ligger gamla hus i spansk stil från kolonitiden, parker, platser och kyrkor.

Område och stadsguider

Område: 
• Luzon
• Mindanau
• Visayas
Ort: 
• Manila
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.