Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Maritime Provinserna

Fakta

Top
Lokalt namn
The Maritimes
Invånare
1.326.000 (Hamnområdena och New Foundland)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Om sommaren är klimatet i Hamnområdena och New Foundland varmt. På grund av detta är det många turister i trakten under denna tid på året. Om man vill se valar, finns det flest av dem under hösten. Hamnområdena och New Foundland är bra att besöka året runt, men om det är vintersport som lockar, skall man självklart resa om vintern.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 07.00 i New Brunswick, Nova Scotia och på Prince Edward Island. När klockan är 12.00 i Sverige är den 07.30 på New Foundland.

Kultur och underhållning

I Saint John i New Brunswick firas grundläggandet av staden varje år i juli. Det är en färgsprakande palett av dans, uppträdanden och gamla kläder. I Nova Scotia har man ofta parader med säckpipa och män i kilt. De såkallade "Highland Games" avhålls i stort antal över hela sommaren. Nordamerikas största sportevenemang är Saint John's Regatta. Den går avstapeln varje år på Quidi Vidi sjön vid staden Saint John's i New Foundland.

Övernattning / Hotell

Top
Hamnområdena och New Foundland har bra övernatningsmöjligheter. Både på den dyrare och den billigare sidan. Vissa platser kan man dokc vara tvungen att reservera i förväg, eftersom det kan bli överbokat under högsäsongen. Beställ hotell i Maritime Provinserna här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i de största städerna i Hamnområdena och New Foundland. De största taxibolagen heter Yellow Cab och White Cab Company.

Övrig transport

VIA-Railtåg går över större delarna av Hamnområdena och New Foundland, dessutom finns det ett lokalt linjbussnät i de större städerna, och transporten mellan en del platser går via färga.

Särskilda förhållanden

Top
Det finns många invånare i Hamnområdena och New Foundland som bara talar franska, men om man kan några glosor går det helt fint.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.