Sevärdheter Marocko

- Välj område -
» Marocko
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 825:- Från 4 154:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Marocko

Staden Mohammedia (Agadir)
Mohammedia är ett populärt utflyktsmål från Agadir. Staden är en modern hamnstad. Staden har mycket industri, till exempel en fiskefabrik. Dessutom finns det bra badmöjligheter i närheten av staden.
Den gamla stadsdelen (Casablanca)
Även om Casablanca är en modern stad, har den ochså en gammal stadsdel. Här är mysigt med pyttesmå hus och en marknad. Dock bor många människor här, så det är ganska trångt. Akta därför dina värdedelar!
Kung Hassan IIs moské (Casablanca)
Kung Hassan IIs moské är den största i världen. Moskéen blev invigd så sent som i augusti 1993. Marmor från Agadir och granit från Tafraoute utgör huvudbestånden i moskén, som är en av dom vackraste och mest imponerande byggnaderna i världen.
Shopping (Casablanca)
Casablanca är en bra stad att shoppa i. Den erbjuder dyra kvalitetsvaror såväl som billiga marknadsvaror. Speciellt i den gamla stadsdelen kan man frestas, om man mest tycker om billiga saker. Här erbjuds allt till "flytande" priser, allt beroende av hur bra man är på att pruta
Klipporna vid Dadès Gorge (Marocko)
Cirka 100 kilometer öster om Ourazazate ligger Dadès Gorges fantastiska okkerfärgade sten och klippformationer. Ett syn man inte får missa under ett besök i det södra Marokko.
Området omkring Agadir (Marocko)
Det finns flera små städer vid Medelhavskusten nära Agadir, som är ett besök värdiga. Prova till exempel fiskarbyn Asilah och se Herkules grottor vid Cape Spartel. Staden Tetuan är ochså värd att besöka på grund av dens läge vid en bergssida med utsikt över Medelhavet.
Staden Fès (Marocko)
Fès är en gammal och imponerande stad. Den byggdes tilbaka i det 8. århundradet och omgivs av mera historia och mystik än något annat område eller stad i Marokko. Besök bland annat det kungliga palatset eller Karaouine Universitetet, som är äldre än Oxfords Universitet.
Stränderna (Marocko)
Medelhavskusten mellan Tangier och Nador har en massa små vikar, vackra klipplandskap och sköna stränder. Denna sträckan är värd att besöka om man är en vattenhund och älskar att fiska, simma och segla.
Badii Palatset (Marrakech)
Badii Palatset har länge varit ansett som ett av den muslimska världens vidunder. Det var regenten Ahmed El Mansour Dahbi, som i 986 gav order till att palatset skulle byggas. Sekston år efter stod denna praktfulla byggnaden färdig.
Dar Si Said museet (Marrakech)
Ett annat av Marrakeshs vidunder är Dar Si Said museet, som utgör ramen kring ursprunglig marokkansk konst. Här kan man se fantastiska rikedommar, bland annat Ahmed El Mansours (härskare från 1578-1603) guld- och marmorskattar.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Casablanca
• Marrakech
• Rabat
• Tafraout
• Tangier

Hitta resan till Marocko här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK