Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Marseille

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 445:- Från 2 530:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Marseille
Invånare
769.000 (2000)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Marseille.

Bästa restid

Top
Marseilles belägenhet vid Medelhavet betyder att staden har ett härligt klimat året runt. Om man vill njuta av stränderna i området är det självklart bäst att åka hit på sommaren, men under de traditionella semestermånaderna juli och augusti kan det vara väldigt mycket folk här.

Kultur och underhållning

Top
Frankrikes näst största stad har massor av kulturellt att erbjuda. Det finns mängder av bra matställen i alla prisklasser, och ett bra nattliv och många musikställen som regelbundet besöks av stora, internationella namn. I den lokala tidningen La Marseillaise finnner man översikter över stadens aktiviteter.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns två vandrarhem i staden, och det finns campingplatser i området. Hotell finns i alla prisklasser, dock inte så många av de billigare, men vanligtvis är det inga problem att få tag på ett rum. Beställ hotell i Marseille här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i Marseille. De kan vinkas in från gatan eller beställas på telefon.

Övrig transport

Centrum är relativt koncentrerat, så oftast är det mest praktiskt att promenera runt i staden om man då inte vill utanför centrala delen. De offentliga transportmedlen Fungerar utan problem, och de täcker de flesta områdena i staden. Det finns både bussar, spårvagnar och metro. Särskilda förhållanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.