Sevärdheter Mauritius

Berget Balck River Peak (Black River Gorges Nationalparken)
Black River Peak är med sina 828 meter den högsta punkten på Mauritius. Det finns bra stigar upp till bergets topp.
Grand Bassinsjön (Black River Gorges Nationalparken)
Grand Bassin är den ena av två naturliga sjöar på ön. Den vilar i en krater av en utslocknad vulkan. Omkring Maha Shivaratree vallfärdar hinduiska pilgrimer till sjön.
Usiktspunkten Riviére Noire (Black River Gorges Nationalparken)
Härifrån har man en fantastisk utsikt till Black River Peak och några av parkens vackra vattenfall. Utsiktspunkten ligger några kilometer öster om Grand Bassin.
Berget Balck River Peak (Mauritius)
Black River Peak är med sina 828 meter den högsta punkten på Mauritius. Det finns bra stigar upp till bergets topp.
Eurekabyggnaden (Mauritius)
Nära Moka stad ligger Eureka House, som blev byggt på 1830-talet. Huset, från vilket man har en fantastisk utsikt ut över dalen, blev restaurerat år 1986 och är i dag museum. Museet har specialiserat sig på musik, konst och gamla kartor.
Falaise klyftorna (Mauritius)
En del klyftor i närheten av Bellefontaine låter en flod bliva till ett vattenfall, som slutar i en dam. Vattnet sprutar ner över dem som badar i det naturliga simbassäng, som har uppståt under kaskaderna. Detta är ett härligt utflyktsmål på en varm dag.
Fort Adeleide (Mauritius)
Fort Adeleide är det enda av Port Louis fyra brittiska fort som ännu inte ligger i ruiner. På grund av att Fort Adeleide i sin arkitektur påminner om en mauisk fästning kallar lokalbefolkningen det för "Citadellet". Från fortet har man en fantastisk utsikt.
Fotvandring på havets botten (Mauritius)
Om man inte vågar dyka kan man på Mauritius gå på botten bland de färgsprakande fiskarna. Man tar på sig en speciell dykarhjälm som förses med luft från en båt. Man kan promenera bland fiskarna utan att det på någon tidpunkt blir djupare än att man kan nå botten.
Korallverkstäderna (Mauritius)
Det finns många verkstäder runt omkring på ön där de vackra korallerna bearbetas. Man kan också köpa små korgar.
La Vanille krokodil- och naturreservat (Mauritius)
Farmens krokodiler, som är importerade från Madagaskar, härstammar ursprungligen från Nilen. Krokodilerna kan ses i olika inhängningar beroende på hur stora de är. Tar man en promenad genom det djungelliknande området upptäcker man många andra djur. Apor, vildsvin och jättelika sköldpaddor, som kan vara över 150 år gamla, håller till i området.
Museum of Indian Immagration (Mauritius)
Detta museum, som är del av The Gandhi Institute, har mer än 2000 arkiv, som går tillbaka till perioden 1842-1910. I museet kan man också se en mindre samling konstföremål, bland annat juveler från de första indiska immigranterna, traditionella musikinstrument, böcker m.m. Museet ligger vid universitet i staden Moka.
Sir Seewoosagur Ramgoolams botaniska trädgårdar (Mauritius)
De botaniska trädgårdarna grundlades år 1735 av guvernör Mahé de La Bourdonnais. Trädgårdarnas ursprungliga funktion var att vara guvernörens köksträdgård. Det finns många spännande växter i trädgårdarna. Den största attraktionen är nog den vita Victorialiljan, som slår ut i vitt och falnar i rött.
Strandområdet Trou aux Biches (Mauritius)
Trou aux Biches är ett stort strandområde, som ligger i det nordvästliga hörnet av ön. I staden Mon Choisy finns några av landets bästa offentliga stränder.
Teplantagen Bois Cheri (Mauritius)
Bois Cheri är en 600 hektar stor teplantage. Här blir teet plockat och packat. Plantagen ligger lite norr om Souillac. Besöker man teplantagen inkluderar turen en lunch på Le Saint Aubin, som är huvudbyggnaden till en gammal sockerplantage. Huset byggdes år 1819.
Vulkanen Trou aux Cerfs (Mauritius)
Trou aux Cerfs ligger över Curepipe och är kratern av en utslocknad vulkan. Det fascinerande naturfenomenet är 85 meter djupt och 200 meter brett. Trou aux Cerfs är berömt för den fantastiska utsikten ut över slätten mitt på ön.
Jummah Moskén (Port Louis)
Jumma Mosque är öns huvudmoské med en lite överraskande placering mitt i Chinatown. Den byggdes på 1850-talet och har rikt dekorerade trädörrar. Moskén är öppen för besökanden varje dag med undantag för torsdag och fredag mellan klockan 10.00 och 12.00.
Natural History Museum (Port Louis)
De flesta turisterna besöker museet för att se det uppstoppade exemplaret av den utdöda fågeln, dronten. Dronten var en stor duvart. Dronten är inte den enda utdöda fågelarten man kan se på museet, som dessutom har ett stort bibliotek.
Port Louis Marknaden (Port Louis)
Stadens marknad ligger nära hamnen i hjärtat av staden. På marknaden kan man köpa färsk fisk, kött, frukt, souvenirer, kläder och mycket annat smått och gott. Handlar man skall man pruta.
Bukten Anse aux Anglais (Rodrigues Island)
Den lilla bukten, Englandsbukten, fick sitt namn efter en brittisk eskader som ockuperade ön några månader vid mitten av 1700-talet.
Korallverkstäderna (Rodrigues Island)
Det finns många verkstäder runt omkring på ön där de vackra korallerna bearbetas. Man kan också köpa små korgar.
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 15 671:- Från 17 985:- -
Priserna är givna per person

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.