Ett tropiskt semesterparadis med en pool framför havet, inramat av palmer och solskydd.

Resor till Mauritius

Mauritius är för många en drömdestination som man bara måste besöka en gång i livet. Man kan se fram emot en semester i Mauritius, som är ett sant paradis där fokus ligger på att skämma bort sig! Resor till Mauritius är exklusiva och förtrollande, och du kommer att uppleva en gästfrihet som kommer att ge dig en stor och oförglömlig upplevelse.

Billiga resor till Mauritius

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Mauritius

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Mon Choisy Beach R
Mon Choisy Beach R Studio UTSIKT ÖVER TRÄDGÅRD
Mauritius 24. aug från Stockholm 8 nätter
15 595:- Välj
Mon Choisy Beach R
Mon Choisy Beach R Studio UTSIKT ÖVER TRÄDGÅRD
Mauritius 23. jun från Köpenhamn 8 nätter
17 845:- Välj
Mon Choisy Beach R
Mon Choisy Beach R Studio UTSIKT ÖVER TRÄDGÅRD
Mauritius 20. jun från Göteborg 8 nätter
22 395:- Välj
Bedöm resmål (3 omdömen)
4.7

Charterresor till Mauritius

Res till underbara Mauritius
Boka en resa till Mauritius och du kommer att kunna njuta av en semesterö med vita sandstränder, kristallklart vatten och ett behagligt klimat.
Ett resmål som Mauritius är perfekt för en drömresa, om det finns något särskilt att fira, såsom en bröllopsresa, jubileum eller en jämn födelsedag.

Om man har hållit ett öga på priserna för resor till Mauritius, kommer man att se en prisnivå som inte är så hög som den tidigare har varit. Det är därför nu möjligt att köpa charterresor till Mauritius utan att helt bli ruinerad.

Det finns många möjligheter att besöka den vackra ön. Att hitta paketresor till Mauritius kan till exempel vara ett alternativ, för då är allt tänkt på.

Men var ligger Mauritius? Om du tittar på en karta, kan du hitta ön öster om Madagaskar i Indiska oceanen. Mauritius har för övrigt varit holländsk, fransk och engelsk koloni, och därför talas det engelska, franska och kreolska.

Kultur och sevärdheter
Mauritius mäter 70 km i längden och 45 km i bredden. När du reser till Mauritius, finns det underlag för en semester med total avkoppling. Men förutom de vackra stränderna, kan du på din Mauritiusresa också se fram emot naturoplevelser som vackra berg, te-plantager, botaniska trädgårdar, det frodiga naturreservatet Vallée de Ferney och de imponerande vattenfallen vid Tamarin eller Chamarel. Eller vad sägs om att se naturfenomenet Seven Coloured Earths, som är ett vackert färgspel i jordens yta?

När vi pratar om kultur, kan vi inte komma förbi öns huvudstad Port Louis. Staden är en spännande blandning av folk och kulturer. Nej, du kommer inte att tråka ut, för Mauritius sevärdheter finns det gott om för en hel semester.

Klimat på resor till Mauritius
När man pratar om klimat, har Mauritius sol och värme året runt med mikroklimat, som kan ge snabba väderförändringar. Vattentemperaturerna är stabila på 22-25 grader och är ungefär desamma året runt, liksom nätterna också är varma året om.
Det underbara Mauritiusvädret är uppdelat i två säsonger – sommar och vinter.

När man pratar om Mauritius klimat, kan högsäsongen sägas vara från november till april. Under den perioden ligger dagstemperaturen på strax under 30 grader. Februari är varmast med ungefär 31 grader och hög luftfuktighet. Det kan hända att det kommer kraftiga regn- och åskskurar, som lyckligtvis är kortvariga.
Den andra hälften av året – från maj till oktober – bjuder på flest solskenstimmar och dagstemperaturer på 25 grader. Under dessa månader kan det förekomma korta, kraftiga regnskurar. De svalaste månaderna är juli och augusti.

Stränder & havet på Mauritius
Många reser till Mauritius för att utforska de fina korallreven på en snorklingssemester. Det är upplagt att njuta av havet på det sättet när du reser till Mauritius. Dessutom är de långa stränderna i en klass för sig med den finaste vita sanden, och de omger hela ön. De grunda stränderna är alla populära, men ett måste är nästan att uppleva paradisstranden Île aux Cerfs, som är den mest berömda.
Det finns gott om möjligheter att vara aktiv på Mauritius. Bland vattenaktiviteter kan du till exempel snorkla och dyka, surfa, segla, fiska och åka vattenskidor. Och vill du gärna göra något som inte nödvändigtvis involverar vatten och vattensport, kan du spela tennis och golf.

Mat & dryck
När du har hittat flyg och hotell på Mauritius, är du väl på väg till en underbar semester. Kanske har du hittat ett riktigt paradishotell, till exempel hotel Ambre Mauritius, som är ett hotell enbart för vuxna – eller Cosy Mauritius eller Long Beach Mauritius. De flesta hotellen erbjuder halvpension eller All Inclusive, och du kan se fram emot kreolska, franska, indiska och även internationella rätter.
Mauritius All Inclusive är för många själva definitionen av lyx och ren avkoppling att inte behöva tänka på inköp och matlagning.

Shopping
Om du gillar att shoppa, kommer du förmodligen att vilja spendera din Mauritiusvaluta. Med de mauritiska rupierna kan du göra inköp i olika bra och trevliga butiker och fylla resväskan med lite sommarkläder och olika souvenirer.

Så här tar du dig runt på Mauritius
När du anländer med flyg till Mauritius, kan du se fram emot en underbar semester – oavsett vilket av de olika resmålen på Mauritius du har valt. När det gäller transport kan du till exempel antingen hyra en bil eller ta dig runt med taxi när du reser till Mauritius. Detta kan lyckligtvis göras för rimliga pengar.

Flygtider & tidsskillnad till Mauritius
Att resa till Mauritius tar ganska lång tid, och du bör räkna med en flygtid från 16 timmar med 1 mellanlandning. Det gäller därför att utnyttja de många timmarna på bästa sätt.
Flygtiden till Mauritius kan användas för att lyssna på musik, koppla av, sova eller för att läsa om resor till Mauritius.
När det gäller tidsskillnaden är den svensk tid + 3 timmar (under sommartid svensk tid + 2 timmar).

För mer information besök Mauritius officiella turistråds hemsida.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Mauritius | Charterreiser til Mauritius

Charterbolag med charterresor till Mauritius

  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med Ving