Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Mekong Deltat

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 181:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Giac Lamp-pagoden (Ho Chi Minh City)
Pagoden som anses vara stadens äldsta uppfördes år 1744. Lite innan man kommer till pagoden, ligger det ett 32 meter högt torn som uppfördes år 1993. Inne i pagoden finner man ett stort antal bronsfigurer av vilka den äldsta är från sjuttonhundratalet. Det särpräglade altaret har 49 armar.
Museet för krigsförbrytelser (Ho Chi Minh City)
Museet, som är öppet alla dagar, ligger i stadens franska del, Saigon. På museet finns en utställning med flera amerikanska flygplan och helikoptrar som användes under kriget. En stor fotoutställning beskriver krigets fasor.
Postkontoret (Ho Chi Minh City)
Som något mycket ovanligt hör stadens postkontor till sevärdheterna. Byggnaden uppfördes 1886-91 och på fasaden finns minnesuppteckningar över viktiga vetenskapsmän.
Flytande marknader (Mekong Deltat)
Mekong-deltat är berömt för sina flytande marknader på vilka alla möjliga härligheter säljs. De handlande ankommer i båt och varorna byter hand från båt till båt. Med en otrolig skicklighet lyckas det för båtförarna att manövrera förbi varandra utan att stöta ihop. Marknaden i Phung Hiep är ett värd ett besök, för där kan man se hela marknaden från en bro.
Fågelreservat (Mekong Deltat)
I Dong Thap-provinsen finner man de berömda fågelreservaten, Tam Nong och Vuon Co Thap Muoi. Reservaten är hemort för tusentals av vadarfåglar och man finner bland annat den sällsynta rödhövdade tranan här.
Nui Sam (Mekong Deltat)
Nui Sam är ett högt berg beläget i närheten av Chau Doc, vilket är en liten stad nära gränsen till Kambodja. Från toppen av berget är utsikten storslagen. Man kan se Mekong-deltat breda ut sig över landskapet på ena sidan och på andra sidan kan man se långt in i Kambodja. Därför har man stationerat en vaktpost på toppen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Hanoi
• Ho Chi Minh City
• Hue
• Nha Trang
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.