Sevärdheter Mexico City

- Välj område -
Mexico City

Sevärdheter

De Flytande Trädgårdarna (Mexico City)
I Xochimilco, "Mexicos Venedig", ligger De Flytande Trädgårdarna. Her bugtar sig ett stort nätvärk av kanaler i ett frodigt område. De Flytande Trädgårdarna är en kvarleva efter aztekerstaden Tenochtitlán. Många mexicanare tager på utflykt till Xochimilco om söndagen. Stadens namn betyder blomma, och det dyrkas fortfarande många blommor i området.
Det Antropologiska Museum (Mexico City)
Det Antropologiska Museum i Mexico City anses för att vara bland de bästa i världen. Museet gömmer på i allt 12 arkeologiska rum, som berättar om de olika tidsperioder och kulturer i Mexico, bland annat maya- kulturen. Samlingarna är arrangerade med mycket överblick, men om man inte kann nå allt, är de bästa samlingar: Toltekerne (rum 6), Atzekerna (rum 7) och Mayanerna (rum 10).
El Zócalo platsen i Mexico City (Mexico City)
El Zócalo är en historisk plats i Mexico City. Den är nämligen uppfört på ruinerna av atzekarnas gammla huvudstad Tenochtitián. Zocalo betyder sokkel, och en sådan blev för många år sedan rest på platsen som ett monument till minne om Mexicos befrielse från spanjorerna 1821. Sokkeln blev stående i flera år och gav alltså platsen namnet Zócalo.
Marknaden La Mercéd (Mexico City)
La Mercéd är en enorm marknad, som ligger i den östliga delen av huvudstaden. Där sälgs alla slags grönsaker, mejeriprodukter och kött, och det görs i en larmande och vibrerande atmosfär. Marknaden är faktiskt den största i världen och är en stor upplevelse, som ger turisten möjlighet att möta mexicanarna. Man kann iövrigt få ett otal härliga tropiska frukter till billiga pengar.
Solens pyramid (Mexico City)
Solens pyramid ligger i det arkeologiska område Teothuacán. Solens pyramid är den tredje största i världen (50.000 kvadratmeter och 65 meter hög), och övergås bara av Cheops-pyramiden i Egypten och pyramiden i Cholula öst om Mexico City. Där är 248 steg till toppen av pyramiden, och på klara dagar är utsigten fantastisk. Man tror, att det har stått en tempelbyggning till religiösa cereonier på toppen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.