Sevärdheter Mexiko

Sevärdheter Mexiko

Mexico City

De Flytande Trädgårdarna

I Xochimilco, ”Mexicos Venedig”, ligger De Flytande Trädgårdarna. Her bugtarsig ett stort nätvärk avkanaler i ett frodigt område. De Flytande Trädgårdarna är en kvarleva efteraztekerstaden Tenochtitlán.Många mexicanare tager på utflykt till Xochimilco om söndagen. Stadens namnbetyder blomma, och detdyrkas fortfarande många blommor i området.

Det Antropologiska Museum

Det Antropologiska Museum i Mexico City anses för att vara bland de bästai världen. Museet gömmer påi allt 12 arkeologiska rum, som berättar om de olika tidsperioder och kultureri Mexico, bland annat maya-kulturen. Samlingarna är arrangerade med mycket överblick, men om man intekann nå allt, är de bästasamlingar: Toltekerne (rum 6), Atzekerna (rum 7) och Mayanerna (rum 10).

El Zócalo platsen i Mexico City

El Zócalo är en historisk plats i Mexico City. Den är nämligen uppfört på ruinerna av atzekarnas gammla huvudstad Tenochtitián. Zocalo betyder sokkel, och en sådan blev för många år sedan rest på platsen som ett monument till minne om Mexicos befrielse från spanjorerna 1821. Sokkeln blev stående i flera år och gav alltså platsen namnet Zócalo.

Marknaden La Mercéd

La Mercéd är en enorm marknad, som ligger i den östliga delen av huvudstaden.Där sälgs alla slags grönsaker, mejeriprodukter och kött, och det görs i en larmande och vibrerande atmosfär. Marknaden är faktiskt den största i världen och är en stor upplevelse, som ger turisten möjlighet att möta mexicanarna. Man kann iövrigt få ett otal härliga tropiska frukter till billiga pengar.

Solens pyramid

Solens pyramid ligger i det arkeologiska område Teothuacán. Solens pyramidär den tredje största i världen (50.000 kvadratmeter och 65 meter hög), och övergås bara av Cheops-pyramiden i Egypten och pyramiden i Cholula öst om Mexico City. Där är 248 steg till toppen av pyramiden, och på klara dagar är utsigten fantastisk. Man tror, att det har stått en tempelbyggning till religiösa cereonier på toppen.

Mexiko

Agua Azul Vattenfallen

Agua Azul vattenfallen skall ses, om man är i Mexico. Vattenfallen har detmest fantastiska blå vatten och har fått status som nationalpark. Det är möjligt att bada nära vattenfallen, men det är inte helt ofarligt, för att strömmen är mycket stark. Vattenfallen ligger cirka en och en halv timmas körning från Palenque.

Degollado teatern

Teatro Degollado ligger i staden Guadalajara på Plaza de la Libétación.Här är det uppträdande varje söndag förmiddag med lokala musikanter och traditionella mexicanska danser. Teatern uppfördes i 1855 i grekisk stil, och frisen vid ingången visar de nio muser. Mitt på platsen står dessutom en staty av frihetshjälten Miguel Hidalgo.

Diego Riveras barndomshem

Målaren Diego Riveras barndomshem kann besökas i staden Guanajuato. Husetär inrättat som ett museum, och man kann se några av målarens första värk. Diego Rivera var marxist och var därför inte populär i sin mycket konservativa födelsesstad. Staden har dock med tiden tagit sin berömmda konstnär till sig.

El Castillo pyramiden

El Castillo på Yucatán halvön är en vacker pyramid, som visar mayaindianernaskalenderräkning. Det är 91 Steg till toppen på var av pyramidens fyra sidor, villket ger 365, om man räknar med den översta stenen. Nere på pyramidens fundament kann man räkna 52 fält, som repräsenterar antalet av år i indianernas tidscyklus.

Maya Ruinerna i Palenque

Resterna av Maya indianernas boplatser ligger 8 kilometer från Palenquepå en platå, som är omgärdad av regnskog. I regnskogen skulle där gömma sig åtskilliga flera byggningar, som bara väntar på att bliva uppgrävda. Vid ruinerna kann man se eksemplar på indianernas hiroglyfer och relieffer, och byggningarna är vackert smyckade. Man kann också se fresko målningar. Den mest imponerande byggning heter inskriptionernas Tempel och ligger på toppen av en 24 meter hög pyramid.

Monte Albán Ruinerna

Monte Albán ruinerna ligger väst om Oaxaca på ett flera meter långt ochbrett berg platå, som är skapat av människohänder. Stället har genom tiderna varit bebodd av bland annat zapotekerna och mixtekerna. Man skall avsätta god tid för att besöka denna stad, som gömmer på rester från palatser, pyramider och templer. Idag är ruinerna grå, men har tidigare varit målade i strålande färger. Man kann fortfarande se målningar i några av gravarna.

Yucatan halvön

El Castillo pyramiden

El Castillo på Yucatán halvön är en vacker pyramid, som visar mayaindianernaskalenderräkning. Det är 91 Steg till toppen på var av pyramidens fyra sidor, villket ger 365, om man räknar med den översta stenen. Nere på pyramidens fundament kann man räkna 52 fält, som repräsenterar antalet av år i indianernas tidscyklus.

Charter (flyg+hotell)
Priserna är givna per person

Hitta resan till Mexiko här

Hitta inspiration till Mexiko här

Läs mer på vår blogg

Boka dina sevärdheter här