Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Mindre öar i Seychellerna

- Välj ort -

Fakta

Top
Invånare
8000 (2000)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Man kan besöka det seychelliska öhavet året runt, eftersom vädret alltid är bra. Vissa öar kan man inte nå veckans alla dagar, så man bör undersöka tillgängligheten innan man beger sig iväg.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 14.00 på öarna. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 15.00 på öarna.

Kultur och underhållning

Det är den vackra naturen och de många spännande djurarterna som ska upplevas på öarna i det seychelliska öhavet. Gång- och cykelturer är de bästa möjligheterna att ta sig fram på öarna.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte alla öar som är bebodda, varför det heller inte finns hotell överallt. På de bebodda öarna finns det några hotell, men de allra flesta finns på Mahé. Därför bör man reservera rum i god tid. Beställ hotell i Mindre öar i Seychellerna här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxibilar på Praslin och La Digue, men inte på några andra öar.

Övrig transport

På Praslin kör några bussar. På flera av öarna är det möjligt att hyra cyklar, vilket är ett bra sätt att ta sig runt på ön, samtidigt som man får mer tid till att njuta av landskapet.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.