Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Montréal

Fakta

Top
Lokalt namn
Montréal
Invånare
1.700.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Montréal.

Bästa restid

Top
Montréal är värt att besöka under årets alla månader. Många föredrar dock sommar och höst, då en mängd festivaler färgar sätter extra fart på staden.

Kultur och underhållning

Top
Under sommar och höst i Montréal finns det en mängd festivaler, den första är i juni Festival International de Jazz, som varar i tio dagar och lockar till sig en miljon människor i publik och mer än 1000 musiker som spelar. Många av dem världsnamn. I augusti ær det World Film Festival och Just for Laughs i Vieux Port-området. Andra festivaler firar öl, alternativ film, franskspråkig världsmusik och internationell matkonst. Varje lördag i juli och varje söndag i juni bryter himlen över Montréals promenad ut i färger och eld, när fyrverkerilag från hela världen kämpar om att vinna premier i International Fireworks Competition.

Övernattning / Hotell

Top
Det är ungefär 24.000 rum i Montréal, från 5-stjärniga till 1. Förutom grandiosa och lågbudgethotell kan man finna Bed & Breakfast, universitetsrum, vandrarhem och Tourist Homes, som är äldre hus med en handfull rum till billiga priser. Beställ hotell i Montréal här

Lokal transport

Top

Taxi

Diamond Taxi, Lasalle och Champlain heter de största taxibolagen i Montréal. De har många bilar, och i de allra flesta fall lyckas man vinka till sig en på gatan.

Övrig transport

Linjebussarna och Metron i Montréal fungerar bra tillsammans. Man kan använda sig biljett till båda två, och det är alltid en av alla de 65 Metrostationerna i närheten. Det finns ocskå ett brett utbud av cykel- och biluthyrningsfirmor. Vill man ta en kompakt sightseeingtour kan man välja mellan motorbåt, färga, flygbåt, limousin, taxi, bus, häst & vagn eller guidade turer till fots.

Särskilda förhållanden

Top
Om du planerar att besöka Montréal under sommaren eller hösten, beställ din logi i god tid före. Dessa två årstider är späckade med festivaler, vars publik tenderar att fylla upp hotell och andra övernattningsmöjligheter snabbt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.