Resguide till Mumbai (Bombay)

Fakta

Top
Lokalt namn
Mumbai
Invånare
15.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 15.30 i Mumbai. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 16.30 i Mumbai.

Bästa restid

Top
Den bästa tiden att besöka Mumbai med hänsyn till vädret är från oktober till mars.

Reselitteratur

Top
Mumbai (Bombay)

Kultur och underhållning

Top
Det finns åtskilliga festivaler i Mumbai under årets lopp. Ett par av de viktigaste är: Elepanta med klassisk dans och musik den 18 och 19 februari, Ganesh Chaturthi, som ligger i augusti eller september och Nariyal Poornima som ligger i augusti.

Övernattning / Hotell

Top
Mumbai är ett av de dyraste ställen att övernatta i Indien. Speciellt omkring jul blir det snabbt fullt och då stiger priserna. Det finns alla former för övernattning i staden, man kan hitta allt från små vandrarhem till stora, lyxhotell. Bortsett från jultiden är det inte svårt att få ett rum. Beställ hotell i Mumbai (Bombay) här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i staden, de är svarta och gula och de flasta har taxameter. Taxi är avgjort det lättaste sättet att komma runt i staden.

Övrig transport

Det kör röda dubbeldäcks-bussar runt i staden vilka är ett utmärkt sätt att komma runt på om man bortser från rusningstiden, då de är totalt överfyllda.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.