Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Nairobi

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Nairobi
Invånare
2.100.000 (1999)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 i Nairobi. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 i Nairobi.

Bästa restid

Top
Mellan mars och maj och från juni till september är det regntid i Kenya. Det regnar som mest i våren, och under hösten regnar det oftast bara en timme på eftermiddagen. De övriga månaderna och särskilt i januari och februari är det mycket varmt och torrt.

Reselitteratur

Top
Journey through Kenya

Kultur och underhållning

Top
Stadens färgrikaste och livligaste område finner man i kvarteret omkring River Road, där det finns ett myller av småhandlanda, arbetslösa, studenter, prostituerade och annat folk, som inte kan finna annat att fördriva tiden med. Staden har två teatrar, och det hålls med kontinuerligt klassiska konserter.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många stora hotell i Nairobi, som i hög grad är tillämpade affärsmänniskor. Reser man för att få känna atmosfären i landet, bör man inte välja dessa hotell, men i stället ett av hotellen i stadens ytterkant. Det finns hotell i alla prisklasser i staden, men prisen matchar inte alltid belägenheten. Beställ hotell i Nairobi här

Lokal transport

Top

Taxi

Många taxibilar i Nairobi har inte någon taxameter. Därför är det en bra idé att avtala prisen med chauffören, innan man åker. Det finns även deltaxis med plats för cirka sju personer, och det är en bra idé att åka med dessa, om man skall bort från staden.

Övrig transport

Det kör bussar i Nairobi, men det tar ofta lång tid att hitta den rätta. Matabussar (minibussar) kör också i Nairobi, men deltaxis är ett både billigare och säkrare alternativ.

Särskilda förhållanden

Top
Det finns mycket kriminalitet i Nairobi, och det rekommenderas att ta en taxi, om man skall utanför affärskvarteret i centrum efter mörkrets inbrott. Man bör på det hela taget uppföra sig förnuftigt och inte vifta med pengapungen och smycken, om man inte vill bli bestulen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.