Resguide till New South Wales

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
New South Wales
Invånare
6.205.900

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Staten kan med mycket nöje besökas året runt. Resande ska dock vara uppmärksamma på, att det kan vara mycket varmt i norra delen på sommaren, medans den södra delen är lite kyligare, dock fortfarande med soligt sommarväder. I södra delen av staten finns det på vinteren bra möjligheter för att åka skidor, till eksempel i Snowy Mountains.

Reselitteratur

Lonely Planet New South Wales

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 20.00 i New South Wales. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 22.00 i New South Wales, (dom har sommartid, när vi har vintertid)

Kultur och underhållning

Det är ochså möjligt att hitta vecko-marknader, museer och så videre i dom större städerna i staten, dock är festivaler och dylikt centrerade kring Staden Sydney.

Övernattning / Hotell

Top
I detta området finns det möjlighet för att hitta allt ifrån lyxiga hotell till motell och vandrarhem. Det finns ochså en del campingplatser i området. Både i och utanför städerna kan man hitta bra övernattningsmöjligheter. I denna delen av landet finns det ochså rik möjlighet för att övernatta/bo ett par dagar på en fårfarm. Beställ hotell i New South Wales här

Lokal transport

Top

Taxi

I städerna finns det taxis stort sett överallt. Man kan fånga dom på gatan eller ringa efter dem

Särskilda förhållanden

Top
New South Wales är en av dom mest besökta staterna i landet, och man måste därför tänka på, att det ibland kan vara ganska många turister.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.