Resguide till Nice

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 292:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 045:- Från 2 528:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Nice
Invånare
358.163 (2000)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Nice.

Bästa restid

Top
Det tempererade klimatet i regionen gör Nice till ett attraktivt semestermål året runt. Vintern är mycket mild, men det är inte badväder för de frusna i januari och februari.

Kultur och underhållning

Top
Sommarperiodens många turister lockar en del kulturfestivaler till området, så det finns möjlighet att höra respekterade jazzmusiker, se utställningar eller modern dans, allt beroende på vilken festival man hamnar i. Nice har både skådespelshus, biografer och nattklubbar, så det finns tillräckligt att göra på kvällarna efter en ansträngande dag på stranden.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns en hotellbokningsservice på turistbyrån i Nice för de som inte har bokat i förväg. Det finns hotell i alla prisklasser och kvalitéer, men det rekommenderas att under sommarmånaderna boka i förväg, eftersom det då kommer mängder av turister till Nice. Det ligger tre vandrarhem i området runt Nice, medan campare endast har en liten campingplats i närheten - det finns dock många alternativa campingplatser i området runt omkring. Beställ hotell i Nice här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxibilar på flygplatsen och vid Promenade des Anglais, men det går också att vinka in en taxi från gatan eller beställa en på telefon.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.