Sevärdheter Nicosia

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 998:- Från 4 745:- Från 4 345:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Den gamla staden (Nicosia)
Avstånden är korta i Nicosias äldre kvarter, och man kommer därför lätt från den ena sevärdigheten till den andra. De viktigaste är ett flertal äldre kyrkor och katedraler, samt det byzantinska museet. Agois Ioannis katedralen har en mängd läckra väggmålningar med bilbliska motiver. Kom dock ihåg att ta turen förbi det charmerande Laki Yitona kvarteret.
Den gamla stadsmuren (Nicosia)
Muren omkrng den gamla stadskärnan i Nicosia uppfördes av venetianare och omsluter fullständigt den delen av staden.
Det arkeologiska museet (Nicosia)
I ett land så rikt på fornskatter finner man naturligtvis ett utsökt arkeologiskt museeum. Med artefakter ända från år 5800 f Kr och fram till 1100-talet, då byzantinerna regerade över ön,är museet ett måste för varje turist som besöker huvudstaden.
Museet för byzantinsk konst (Nicosia)
Museet för byzantinsk konst har en mycket fin samling konstverk. Särskit två ikoner från 1100- repektive 1200-talen utmärker sig. Det gör också sex Karnakaria mosaiker.
Troodosbergen (Nicosia)
Utanför Nicosia finner man Troodosbergen, vilka också kalas cyperns hjärta. Bergen är i sig själv en kolossal syn, men de ruvar också på nio byzantinska kyrkor som alla fått UNESCOs stämpel "ett av världens kulturarv". Dessutom finns det goda möjligheter för att vandring, och skidåkning på vintern.

Område och stadsguider

Ort: 
• Gazimagusa
• Larnaka
• Limassol
• Nicosia
• Paphos
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.