Sevärdheter Norge

- Välj område -

Sevärdheter Norge

Arendal (Arendal)
Arendal ligger vid Nidelven och var en dynamisk hamnstad förr i tiden med en flotta på flera hundra skepp. Staden är Sørlandets äldsta och har många gallerier med hantverkskonst. Gamla stadsdelen fick i 1992 "Europa Nostra" priset för restaureringen av alla gamla trähus.
Flekkefjord (Flekkefjord)
Sørlandets vestligaste stad, Flekkefjord, ligger idylliskt vid Grisefjorden. Staden har många gamla hus och bygnader, och en oktogonal träkyrka som bygdes i 1832 av Det Kongelige Slot i Oslos arkitekt (Linstow). Det finns också ett museum som handlar om stadens historia.
Staden Hammerfest (Hammerfest)
Om man litar på denna fiskarstadens tio tusen invånare så är Hammerfest helt enkelt världens nordligaste stad! Lanskapet är barskt och vintern mörk. Men landskapet förändrar sig fullständigt om sommaren, eftersom solen alldrig lägger sig, och då kan man upptäcka underbara sjöar som man både kan segla och fiska i.
Gränsfloden Jakobselv (Kirkenes)
Vid gränsfloden Jakobselv mellan Norge och Ryssland kan man se den lilla "Oscar II kapel". Kapellet är byggt av natursten i 1869 som ett slags andeligt vakttorn.
Sør-Varanger Museet (Kirkenes)
Sør-Varanger Museet i Kirkenes har spännande natur- och kulturhistoriska samlingar. Grænselandsmuseet, som visar allt om norsk-finnsk-ryssiska relationers historia, ligger i en stor ny bygnad från 1997
Øvre Pasvik Nasjonalpark (Kirkenes)
Söder om Kirkenes ligger Øvre Pasvik Nasjonalpark. Här finns många sällsynta arter av fåglar, varg och björn. Parken ligger i norska "tungan" mellan Finland och Ryssland
Folkloremuseet (Kristiansand)
I Kongsgaard, som ligger nordost från Kristiansand, ligger ett intressant folklore museum, där man bland annat kan få se den färgrika norska nationaldräkten på nära håll.
Hamnen (Kristiansand)
Kristiansand har en stor och viktig hamn, varifrån många skepp seglar till Europa och USA. Det kan vara en upplevelse att vandra runt lite på bryggan och se på all trafikken, eller ta färjan till Hirsthals i Danmark med Color Line.
Kyrkor (Kristiansand)
Den Lutheranska Katedralen i Kristiansand bygdes i 1685 och blev restaurerat mellan 1882 och 1885. I närheten ligger den gamla "Oddernes Kirke", som kan dateras tillbaka till 1100-talet.
Mandal (Mandal)
Konstnären Gustav Vigeland föddes i denna stad, som är Norges sydligaste. Arkitekturen, som bygger mest på trähus och liknande, har hög kulturhistoriskt värde. I dag finns många båtvarv i hamnen och i Augusti arrangeras "Skaldysfestval", som bland annat består av norska mesterskapen i "rejepilning"!

Område och stadsguider

Område: 
• Nordnorge
Ort: 
• Arendal
• Flekkefjord
• Hammerfest
• Kirkenes
• Kristiansand
• Mandal
• Oslo
• Steinkjer
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK