Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norra Chile (Northe Grande)

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Vid kusten är vädret behagligt, den största delen av året. Vintermånaderna kan vara lite kylig, men från september till maj är vädret fint, och man kan njuta av solen. I öknen är det varmt året om, men det kan bli kallt om natten. I Anderna är temperaturerna lägre och om vintern är bergstopparna täckta av snö.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 08.00 i området. När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 06.00 i området.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna i området finns det bra övernattningsmöjligheter. Det finns både hotell i olika prisklasser, vandrarhem och en hel del campingplatser. Det är inte något problem att få ett rum i allmänhet, och för det mesta kan man förhandla om priset. Beställ hotell i Norra Chile (Northe Grande) här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i alla städerna i området. De kan lätt hyras på gatan, eller man kan ringa och beställa en taxi. De kör inte med taxameter, så man bör bestämma priset innan man åker.

Övrig transport

Det finns bussar i stort sett alla städer i området, medan det går tåg mellan vissa av städerna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.