Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norra ön

Fakta

Top
Lokalt namn
North Island

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Nordön på Nya Zeeland kan besökas året runt. Vädret är aldrig så dåligt att det inte finns något att göra. De varmaste månaderna ligger från november till februari, medan skidsäsongen sträcker sig från juni till augusti.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 22.00 på Nordön. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 24.00 på Nordön.

Kultur och underhållning

Nordön är hemort för städer som Auckland, Wellington och Rotorua. I alla städerna finns det bra barer och restauranger, om man har lust till att gå ut en kväll. I Auckland och Wellington finns det också möjlighet för att besöka en teater eller biograf. Ytterligare finns det åtskilliga festivaler i städerna året runt. I september är bland annat Trout Festival i Routoura, och i juli är det Rally of New Zealand i Auckland.

Övernattning / Hotell

Top
På Nordön hittar man ett otal olika övernattningsmöjligheter. Här finns hotell i alla klasser, vandrarhem, gästhus och massor av campingplatser placerade i vackra naturomgivningar. Under högsäsongen mellan november och februari är det en god idé att boka i förväg. Beställ hotell i Norra ön här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör många taxi i städerna. De flesta kör efter taxameter, och de kan enkelt anlitas på gatan.

Övrig transport

Om man gärna vill åka runt mycket på ön, kan det vara en god idé att köpa en bil, som kan transportera en runt till de olika områdena och sevärdheterna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.