Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norra Österrike

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 135:- Från 1 775:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Oberrösterreich, Niederösterreich och Wien

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan med fördel besökas året om. Sommarmånaderna erbjuder underbara naturupplevelser och upptäcktsfärder bland Wiens vackra sevärdheter, medan vinterhalvåret välkomnar sina besökande med fantastiska skidområden.

Reselitteratur

Eyewitness Travel Guides: Vienna Lonely Planet Vienna

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i det norra Österrike.

Kultur och underhållning

Wien är känd för att vara musikens stad. Hela året om avhålls det olika musikarrangemang och festivaler i staden, där det även uppförs många operor. Även storstäder som Linz och St Pölten har kulturella upplevelser och festivaler att erbjuda. I Linz avhålls bland annat konst, teknologi och samhälls- festivalen i september, då det även är Linz Bruckner Festival.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns bra övernattningsmöjligheter i den norra delen av Österrike. Här finns hotell i olika prisklasser och olika storlekar, vandrarhem, campingplatser och B & B. Dessutom finns det i den här regionen bra möjligheter för ett uppehåll på en farm, där man kommer lite närmare de lokala. Beställ hotell i Norra Österrike här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i nästan alla städer i området. De flesta kör med taxameter, men i de helt små byarna kör några taxibilar efter bestämda priser på de olika sträckorna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.