Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Norra Vietnam

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 955:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Ho Chi Minhs stolphus (Hanoi)
Eftersom Ho Chi Minh inte ville bo i presidentpalatset bosatte han sig istället i det vackra stolphuset i trädgården bakom presidentpalatset. Undervåningen är öppen liksom i byarna i de norra provinserna och användes till möten och liknande. På övervåningen hade Ho Chi Minh sin privata boning.
Hoan Kiem-sjön (Hanoi)
Hoan Kiem-sjön ligger i Hanois gamla stadsdel. Enligt sagan dök det upp en gyllene jättesköldpadda ur sjön och tog svärdet, som den hade lånat ut till kung Le Li år 1427. Detta hade han använt när han fördrev de kinesiska ockupationstrupperna. Det finns fortfarande sköldpaddor i sjön och ser man den gyllene sköldpaddan betyder det tur.
Konstmuseet (Hanoi)
Vietnams konstmuseum slog upp dörrarna för första gången den 24 juni 1966. En omfattande samling av vietnamesisk arkitektur, ritkonst, skulpturer och konst finns samlad i museet. Museet rymmer också en fin utställning över de etniska minoriteternas säregna konstnärliga uttryck.
Pagoden på en pelare (Hanoi)
Pagoden grundlades på 1000-talet av kung Ly Thai Tong. Pagoden som man kan se idag är från 1955 eftersom den ursprungliga förstördes under kriget. Pagoden har form som en lotusblomma där pelaren är stjälken och pagoden är blomman. Detta monument har stort symboliskt värde för vietnameserna.
Bondgårdar (Norra Vietnam)
Bondgårdarna i de nordvästra bergen byggs fortfarande enligt traditionell vietnamesisk stil. Husets öppna undervåning används som stall och verkstad. I husets övervåning finner man själva boytan. Husen ser närmast ut som om de har byggts på stolpar.
Cuc Phuong (Norra Vietnam)
Cuc Phuong som är Vietnams mest kända nationalpark ligger söder om Hanoi. Parken, som ligger inne mellan två bergskedjor, har ett mycket speciellt klimat. Det har gett parkens växter formidabla växtförutsättningar. Det finns nästan 70 olika arter av däggdjur och över 130 olika fågelarter i reservatet.
Dien Bien Phu (Norra Vietnam)
Slaget vid Dien Bien Phu fick en stor betydning för den vietnamesiska frihetskampen och idag är staden mer än någon annan symbol på den franska kolonimaktens nederlag. Staden har ett museum där vapen och annan utrustning finns utställt. Man kan också se en modell över slagets förlopp.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Hanoi
• Ho Chi Minh City
• Hue
• Nha Trang
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.