Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norte Chico

Fakta

Top
Lokalt namn
Norte Chico

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området har ett behagligt klimat och kan besökas året om. Det är aningen kyligare på vinterhalvåret än under sommarmånaderna, men det är nästan aldrig väldigt kallt eller väldigt varmt.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 08.00 i Norte Chico. När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 06.00 i Norte Chico.

Kultur och underhållning

I februari är det Festival de Jazz i staden Tongoy. Annars är det staden La Serena, som erbjuder den bästa underhållningen. Staden har åtskilliga pubbar och diskotek, om man vill njuta av nattlivet.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns en del bra hotell, vandrarhem och campingplatser i området. Priser och kvalitet varierar, men ställena är i allmänhet i gott skick. Beställ hotell i Norte Chico här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i alla byar och städer i området. De kan vinkas in från gatan, eller man kan beställa en per telefon. Det är inte alla som kör med taxameter, så man bör bestämma ett pris innan man åker.

Övrig transport

Det finns bussar i stort sett alla orter i området. Bussarna är snabba och i gott skick. Det går tåg mellan de större städerna i området.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.