Resguide till Northern Territory

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Northern Territory
Invånare
190.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Staten kan besökas året runt utan problem, men det är dock en liten skillnad på vädret beroede av årstiden. Den norra delen av Northern Territory har två säsonger, en våt och en torr. Den torra tiden faller mellan maj och oktober, då det är 20-30 grader och kraftig sol. Den våta perioden faller från november till april, då det är mycket hög luftfuktighet, en hel del regn och ofta mycket höga temperaturer.

Reselitteratur

Lonely Planet Northern Territory

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.30 i Northern Territory. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.30 i Northern Territory.

Kultur och underhållning

I Northern Territory hittar man ett stort urval av festivaler. Dom enstaka festivalerna är dock oftast koncentrerat kring städerna Alice Springs och Darwin.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna i denna staten finns det alla former för övernattningsmöjligheter. Resande kan hitta allt ifrån femstjärniga hotell till B&B och vandrarhem. Man ska dock vara uppmärksam på, att det i vissa delar av staten är flera hundra kilometer mellan städerna, och på dessa sträkor kan det vara svårt att hitta mycket annat end campingplatser och vandrarhem. Beställ hotell i Northern Territory här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är relativt lätt att få tag på en taxi i städer av en viss storlek. Dom kan fångas på gatan, eller man kan ringa efter en. I helt små städer och i dom stora och öde områderna kan det vara nästan omöjligt att hitta en taxi.

Övrig transport

I Northern Territory finns det ett välutbyggt bussnät, som man kan köpa busspass till och använda efter behov. Dessutom finns det massor av arrangerade turer i turbussar och fyrhjulsdragna fordon.

Särskilda förhållanden

Top
Resande ska vara uppmärksamma på, att det endast är tillåtet att korsa Aboriginal land på huvudvägen. Önskar man att lämna den, ska man ansöka om en speciell tillåtelse.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.