Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Ontario

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 13 325:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Ontario
Invånare
10.735.573

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan besökas året om. Om sommaren är det varmt, och det kan vara läge att besöka de många naturparkerna. Om vintern finns det goda förutsättningar för skidsport i området.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Ontario.

Kultur och underhållning

I Ontario är det många festivaler, utspridda över året. Ett exempel är det 8-dagar långa ölfesten i staden Kitchener-Waterloo och teaterfestivalen The Shaw Festival i staden Niagara-on-the-Lake. Dessutom finns det ett rikt musikliv, ballet, teater, dans och nattliv i Toronto.

Övernattning / Hotell

Top
Alla större städer i Ontario erbjuder logi i olika prisklasser. I Toronto är det gott om hotell, medan det i de mindre städerna är färre av dem. På många platser finns det dessutom campingplatser och gästgiverier, och i Toronto kan man hyra studentbostäder, eller bo på billiga hotell downtown. Beställ hotell i Ontario här

Lokal transport

Top

Taxi

I Toronto och de största städerna i Ontario, finns det många olika taxibolag. De största heter Beck, Diamond och Royal och Metro.

Övrig transport

VIA-Rail driver järnvägsnätet kors och tvärs över Ontario. Det går också Greyhoundbussar över längre sträckor. Båt- och färgefarten kan också vara ett gott alternativ i hela provinsen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.