Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Ontario

Sevärdheter

Niagaras vattenfall (Ontario)
Namnet på ett av naturens vidunderliga storverk, Naigara Falls i provinsen Ontario, klingar välkänt i de flestas öron. Fallen, som med skräckinjagande urkraft slungar våldsamma vattenmassor mot botten i en öronbedövande och rytande symfoni, är allra bäst att uppleva från den canadensiska sidan av gränsen till USA. Den mest fantastiska upplevelsen får man från en helikopter, där man kan se naturens vidunderliga maktmanifest ur alla vinklar man vill. Fallen ligger ca 130 kilometer väst om Toronto.
Canadas museum för civilisation (Ottawa)
Museets skönt bågnande linjer gör byggnaden till Ottawas mest speciella och storslagna stycke arkitektur. Utställningarna följer Canadas historia i fotspåren, från förhistorisk tid till idag. I den större hallen finner man canadensiska långhus från västkusten, tornhöga totempålar och naturtrogna rekonstruktioner av en arkeologisk utgrävning.
Canadas naturhistoriska museum (Ottawa)
Det är i en byggnad som påminner om ett slott som Ottawa naturhistoriska museum visar utställnigar om jordens, och Canadas, däggsjurs, fåglars och plantors evolution. Museet har en enastående dinosaurutställning, och The Viola MacMillan Mineral Gallery utställer en mineralsamling som är i världsklass.
Parlamentsbyggnaderna i Ottawa (Ottawa)
De tre gotiska byggnader med ärggrönt koppartak, som huserar Canadas parlament och senat, är arkitektoniska pärlor i Canadas huvudstad Ottawa. I foajén finner man fint detaljerade stenfriser, som dikterar Canadas historia, och mästerligt utskurna stenkolonner och provinsiella emblem i färgat glas utformat av nationalkonstnären Eleanor Milne.
CN tornet (Toronto)
CN Tower, med sina 533 meter, är världens högsta frittstående byggnad och kan rekomenderas till dem som inte är rädda för höga höjder. Under den minut det tar för hissen att köra ända upp, känns det som om man sitter i ett flygplan som lättar, och på toppen har man en enastående utsikt över miljonstadens väldiga skyskrapor.
Hamnfronten (Toronto)
Varje år har Torontos hamnfront 3 miljoner besökande, och det är inte utan anledning. Mellan det vällyckade blandningen av restaurerade packhus och modern arkitektur, finns det ett rikt kulturliv och inte minst - shopping malls! Det är hit stadens befolkning går om sommaren, då finns det nämligen en stor friluftsmarknad här.
SkyDome Stadion (Toronto)
Den gigantiska stadion SkyDome är baseballlaget Toronto Blue Jay's hemmaplan. Då den stod färdigt 1989 var den en av de mest moderna i världen med ett enormt skjutbart tak, 10.000 mobila säten och plats för 67.000 åskådare totalt. Stadion har också världens största TV-skärm. Rundvisning varje timme från 9-16.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.