Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Oriente

Fakta

Top
Lokalt namn
El Oriente
Invånare
50.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Undvik att resa till Oriente i perioden maj till september. Det rikliga regnet gör det svårt att klara av utomhusaktiviteter, och regnet kan skölja bort vägarna, så det blir omöjligt att resa över land.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 05.00 i Oriente När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 06.00 i Oriente

Övernattning / Hotell

Top
Det är en bra ide att skaffa en hängmatta i Oriente. Den är behaglig i värmen och i det fuktiga vädret, och det kan ibland vara enda sättet att övernatta på. Det finns många hotell. En annan möjlighet är djungelstationerna, som ofta är dyra, men de ligger på ställen där naturen och djurlivet är fantastiskt. Beställ hotell i Oriente här

Lokal transport

Top

Taxi

Flodtaxi är praktiska även för längre sträckor. Vanliga taxi finns i alla större städer. De flesta kör utan taxameter, och därför skall priset avtalas i förväg.

Övrig transport

Bussen är som i resten av landet mycket pålitlig. Det går också båtar på de större floderna, och en sådan tur är mycket mer spännande än att åka buss.

Särskilda förhållanden

Top
I Oriente råkar du utan tvivel ut för att någon erbjuder dig en tur till en äkta indianby, för att titta på riktiga indianer. Dessa turer går som oftast till en liten närliggande by, som mottar turister ett par gånger per vecka, och där indianer utställs till ära för besökarna. Det går att ta sig ut till en riktig indianby, men det kommer att kräva en del benarbete, och guiden kommer att ta rejält betalt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.