Resguide till Osaka

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 022:- Från 8 300:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Osaka
Invånare
8.500.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 19.00 i Osaka. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 20.00 i Osaka.

Bästa restid

Top
Önskar man se attraktionerna utanför Osaka är vår- och höstmånaderna de absolut vackraste. Osaka kan besökas hela året runt. Dock måste man vara uppmärksam på de outhärdligt varma sommarmånaderna och mycket regn i september.

Kultur och underhållning

Top
Osaka bjuder på ett av Japans bästa kök. Prova stadens specialitet: Osaka-zushi (pressade sushi). Utbjudandet av underhållning är enormt. Är man i staden, medan bunraku- och kabukiföreställningarna visas, bör dessa upplevas. Är man intresserat, bör man söka flera upplysningar, då det inte finns någon fast period för dessa föreställningar.

Övernattning / Hotell

Top
Osaka har ett stort utbjudande av övernattningsmöjligheter i alla prisklasser. De flesta vandrarhem ligger dock i utkanten av staden, vilket betyder en del transport. Dessutom finns det många mycket billiga businesshotell i Osaka. Som alla ställen i Japan rekommenderas det att beställa i förväg. Speciellt kring högtiderna. Beställ hotell i Osaka här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.