Resguide till Osaka

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Osaka
Invånare
8.500.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 19.00 i Osaka. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 20.00 i Osaka.

Bästa restid

Top
Önskar man se attraktionerna utanför Osaka är vår- och höstmånaderna de absolut vackraste. Osaka kan besökas hela året runt. Dock måste man vara uppmärksam på de outhärdligt varma sommarmånaderna och mycket regn i september.

Kultur och underhållning

Top
Osaka bjuder på ett av Japans bästa kök. Prova stadens specialitet: Osaka-zushi (pressade sushi). Utbjudandet av underhållning är enormt. Är man i staden, medan bunraku- och kabukiföreställningarna visas, bör dessa upplevas. Är man intresserat, bör man söka flera upplysningar, då det inte finns någon fast period för dessa föreställningar.

Övernattning / Hotell

Top
Osaka har ett stort utbjudande av övernattningsmöjligheter i alla prisklasser. De flesta vandrarhem ligger dock i utkanten av staden, vilket betyder en del transport. Dessutom finns det många mycket billiga businesshotell i Osaka. Som alla ställen i Japan rekommenderas det att beställa i förväg. Speciellt kring högtiderna. Beställ hotell i Osaka här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK