Sevärdheter Paphos

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 998:- Från 4 745:- Från 4 345:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Afrodites bad (Paphos)
50 kilometer norr om Paphos ligger det som enligt legenden är gudinnan Afrodites bad. Området är så vackert att det inte är konstigt att det blev sammankopplat med gudinnan för kärlek och skönhet.
Afrodites tempel (Paphos)
14 kilometer utanför själva Paphos ligger ruinerna av kärleks- och skönhetsgudinnan Afrodites tempel. En del fynd på platsen har daterat templet till 1100-talet f Kr. På de gamla grekernas tid var templet ett av de viktigaste målen för pilgrimsresor. Idag är det turisterna som valfärdar till templet.
Fortet i Paphos (Paphos)
Både byzantinerne, venetianerne og osmannerne har hatt kloa i Paphos gamle fort ved innseilingen til havnen. Det ble oppført av byzantinerne og siden ombygget i det 13.århundre. Det blr også ombygget senere da osmannerne kom til stedet.
Klostren i Paphos omnejd (Paphos)
Chrysoroyiatissa och Ayos Neophytos klostren ligger 40 respektiv 9 kilometer från Paphos, är väl värda ett besök. Det första grundlades på 1100-talet, men de nuvarande byggnaderna är bara lite över 300 år gamla. Klostret, som är vackert beläget, huserar en mängd värdefulla religiösa artfakter. Det andra klostret grundlades av författaren Neophytos för cirka 800 år sedan. Klostrat har en spännande samling ikoner och fresker.
Mosaikerna (Paphos)
I Dionysos, Theseus och Airons hus o Kato Paphos finns några av de vackraste och mest bemärkningsvärda mosaikerna i sin del av medelhavsområdet. Mosaikgolven i de tre villorna härstammar från 200-talet e Kr och är ett måste för varje Cypernturist.
Panayia Chrysopolitissa kyrkan (Paphos)
Panayia Chrysopolitissa kyrkan i Paphos byggdes under 1200-talet på ruinerna av en byzantinsk basilika. Kykan är välbevarad och definitivt värd ett besök.

Område och stadsguider

Ort: 
• Gazimagusa
• Larnaka
• Limassol
• Nicosia
• Paphos
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.