Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Paris

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 461:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 355:- Från 2 895:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Paris
Invånare
2.077.537
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Paris.

Bästa restid

Top
I augusti, som är viktigaste semestermånaden i Frankrike, finns det inga fransmän i Paris. I stället finns enorma mängder turister, men det gör det faktiskt hela tiden i denna den viktigaste turiststaden i landet. Sommaren är mycket varm i Paris, som också kan vara plågtd av en del förorening. April in Paris är, som det står i sången, en fantastisk tid att besöka staden. Våren är ljum och behaglig, och grönskan börjar tidigare än i södra Sverige.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Paris

Kultur och underhållning

Top
Paris är lika med kultur. Det finns alla möjligheter att få sin konsthunger mättad i Paris. Vare sig man vill se ballett eller performanceteater, har Paris en mängd scener, teatrar, operor, skådespelshus och biografer i alla storlekar, så det finns med garanti underhållning för alla smaker. Regniga dagar kan man spendera på mer än 80 olika muséer och mer än 200 gallerier.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns alla former av inkvartering i Paris. Hotell finns i alla prisklasser i hela staden. Dessutom finns det en del vandrarhem og B&B i staden, så övernattningsmöjligheter finns det gott om. Beställ hotell i Paris här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i Paris. Det mest praktiska är att ringa efter en taxi då det kan vara svårt att få tag på en på gatan.

Övrig transport

Metron i Paris är världskänd för sin medverkan i filmer, sånger och bombattentat, och dagligen skjutsar den tusentals fransmän och turister runt i centrala Paris mellan de mer än 300 stationerna som finns på de 13 tåglinjerna. För den som föredrar att stanna kvar uppe på marken finns ett utmärkt buss-system, som rör sig anmärkningsvärt snabbt genom Paris ofta förlamande trafik. På en solskensdag kan det rekommenderas att åka med en batobuss, som seglar mellan olika sevärdheter på Seinen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.