Resguide till Penang

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 309:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Penang
Invånare
500.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Man kan besöka Penang hela året om, men om man vill uppleva de stora folkfesterna på ön, skall man antingen resa i slutet av januari eller i början av februari.

Reselitteratur

Insight Pocket Guide with map Penang Penang: Malaysia Regional

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.00 på Penang När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.00 på Penang

Kultur och underhållning

På grund av de många olika religionerna som är representerade på Penang, finns det festligheter året om. Därutöver finns det en del olika festivaler, som alla är spännande och färgstarka.. I augusti avhålls Penangs kulturfestival för att fira invånarnas mångfald. Festivalen pågår i en månad och de olika befolkningsgrupperna ger olika föreställningar som är typiska för deras kultur. Öns stränder erbjuder många möjligheter för att utöva vattensporter.

Övernattning / Hotell

Top
Penang är lik resten av Malaysia. Här finns allt från lyxhotell till spartanska hostels. De billiga kinesiska hotellen finns speciellt i Georgetowns centrum. Om man vågar att ta sig upp på toppen av Penang Hill kommer man att hitta ett hotell varifrån utsikten över ön är fantastisk. Beställ hotell i Penang här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi på Penang kör ej efter taxameter, men har fasta priser. Därför bör man alltid komma ihåg att bestämma pris först. Om man är flera, är det en bra idè att hyra en chaufför för åka till de kändaste sevärdheterna på ön.

Övrig transport

Trishaw finns det gott om i Georgetown och det är ett bra alternativ til att gå runt i staden. Färjor till och från ön avgår från Georgetown. Man kan även köra över bron till Perai. Snabbfärjor till Sumatra i Indonesien avgår från Penang. Det finns bussar på ön och långfärdsbussar till fastlandet som avgår från Georgetown. Man kan hyra motorcyklar på ön.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.