Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Penang

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 459:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Staden Georgetown (Georgetown)
Den största staden på ön är Georgetown, som är en av de mest stämningsfulla i hela Asien. Här finns ett myller utav små krokiga gator, där det vimlar med gatuförsäljare och trishaws. Många olika folkslag präglar stadens gatubild och moskeèr och tempel står sida vid sida. Det finns många storslagna byggnader i Georgetown, bland annat Town Hall som är byggd i gammal brittisk kolonialstil och det imponerande Khoo Kongsi, som är ett gammalt kinesiskt klanhus.
Berget Penang Hill (Penang)
Malaysias första bergsstation, Penang Hill, ligger 830 meter över havets yta. Man kan antingen vandra till toppen eller åka turen i en av de specialbyggda tågvagnarna. Utöver det kyliga och uppfriskande klimatet får man även en fantastisk utsikt över Penang och fastlandet från bergets topp.
Kek Lok Si Templet (Penang)
Templet är ett av de finaste buddhistiska templen i sydöstra Asien. Kek Lok Si står majestätiskt på en baktop vid byn Ayer Itam. Templet är jättestort och i mitten finns de tiotusen Buddhas Pagode. Pagoden består utav många våningar och längst däruppe kröner en gyllen spiralformad topp byggnaden.

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.